Arrenca un Black Music Festival estel·lar amb Gloria Gaynor

La popular i divina cantant Gloria Gaynor (Nova Jersey, setembre de 1949) diu en una entrevista a El Punt, realitzada a quatre mans per Xavi Castillón i Jordi Camps Linnell, que “el pessimisme és contraproduent i és provocat per una manca de fe, cosa que a mi no em passa”. Fe, feina, persistència, passió, constància, paciència i talent, són alguns dels ingredients amb què ha anat trufant Gaynor la seva carrera, però també els ingredients de la recepta que han fet del Black Music Festival un dels millors festivals musicals del país d’aquest gènere. Gaynor obrirà divendres (21h) a l’Auditori de Girona la setzena edició del Black Music Festival que es celebrarà des de demà i fins el 19 de març a Salt i Girona, però també a Bescanó, Fornells de la Selva, Barcelona -demà hi actua Charlie Winston, al BCN_Barts (21h)- Perpinyà i Reus. La localitat tarragonina s’ha incorporat en aquesta edició al festival.

Gaynor, una cantant enorme i una artista compromesa, té una extensa i brillant trajectòria d’una quarantena d’anys en què ha gravat més d’una vintena de discs, amb èxits esclatants com Never can say goodbye, I am what I am, Reach out I’ll be there o Can’t take my eyes off you i, molt especialment, una cançó que ha esdevingut un himne, I will survive, que ha estat utilitzada per a diferents causes i col·lectius, la darrera per mostrar oposició a la política de Donald Trump per part del star system de Hollywood. La jornada es completa amb la Festa Black Music, que inclou les actuacions d’Aspencat, Freegees XXL i un concurs de playback a La Mirona (22.30h).

En els dies següents es succeiran les actuacions de La Dinamo, Paula Valls, Namina, The Gospel Viu Choir, Eduard Gener, Tokaji Quartet, Sr. Oca+Beatjammers, Electro Deluxe & Girona Jazz Project Big Band, Little Pepe+Malaka Youth, Ala.Ni, Aurora & The Betrayers+Kinda, Chinese Man, The Excitements+Little Swing+Black Music Big Band amb Brodas Bros Juniors -és el Black Music Pícnic al Parc del Migdia, d’entrada gratuïta, el dia 18 de març (12h)-, The Suffers+Jalen N’Gonda i Howlin’Dogs, que tancaran el festival.

La programació del Black Music inclou una trentena de concerts i activitats. En el cartell hi figuren 11 artistes locals, 5 catalans i 10 internacionals. Les activitats paral·leles inclouen unes sessions per a escoles a l’Auditori, sobre la història del ball a la música negra a càrrec dels Brodas Bros, o la sessió La Black Music que ens va Parir, que ‘enfrontarà’ el dia 5 de març a l’hora del vermut, al bar i restaurant Els Jardins de la Mercè, a Lluc Salellas (regidor de la CUP) i a Carles Ribas (regidor de CDC i responsable de l’àrea de Cultura) que, com a discjòqueis, punxaran la seva música negra preferida.

La compra d’entrades es pot realitzar aquí.