Camallera, capital estival de la cançó d’autor i República de les Paraules Crítiques

Les Kol·lontai, formació que aplega tres generacions de cantautores, obren la novena edició del festival Camallera Cançó d’Autor, que del 28 de juliol al 6 d’agost converteix la localitat altempordanesa en la República de les Paraules Crítiques, gràcies a les activitats paral·leles. Són en total 7 concerts i nombroses activitats prèvies als recitals com ara xerrades, presentacions de llibres o vermuts populars, amb un escenari principal, la plaça Feliu de Camallera.

Alexandra Kol·lontai va ser la primera dona ambaixadora de la història en la revolució bolxevic, ara fa 100 anys. Amb el triomf de la Revolució d’Octubre de 1917, va ser Comissària del Poble per a Afers Socials (ministra), el càrrec polític més alt ocupat fins aleshores per una dona a la Unió Soviètica, i una de les primeres ambaixadores de la història. D’aquesta figura prenen el nom el quartet vocal que formen Montse Castellà, Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal, que miren de posar música a textos que parlen de dones que lluiten i estimen, cançons feministes per la llibertat i la igualtat, en aquest cas, a Camallera, el recull Cançons violetes.

Camallera Cançó d’Autor també acollirà la presentació dels darrers treballs discogràfics de Gemma Humet (Encara), Cesk Freixas (Proposta) i Dani Flaco (Verbenas y Fiestas Menores), a més de recitals de Joanjo Bosk i Landry el Rumbero, i l’espectacle titulat Roig, un muntatge sobre l’escriptora catalana Montserrat Roig basat en textos i música, a càrrec de Mònica Lucchetti i Carles Beltran, acompanyats de la cantant Tanit Navarro.

Enguany La república de les paraules crítiques l’inaugurarà un acte en el qual es debatrà sobre la contaminació de les aigües subterrànies per nitrats a l’Empordà. El debat anirà a càrrec de Marta Ball-Llosera, ambientòloga i membre de l’IAEDEN-Salvem l’Empordà, Josep Mas Pla, geòleg, professor de l’UDG i investigador de l’ICR, Jaume Homs, alcalde de Navata i Josep Maria Balcells, director tècnic de BWT Ibèrica SA, empresa dedicada a la fabricació de desnitrificadors.

Informació pràctica

Del 28 de juliol al 6 d’agost de 2017

Preu i venda d’entrades: Abonament que dóna accés a tots els concerts: 50 euros / Venda a les taquilles de cada recinte i a www.barnasantstickets.cat

Més informació: info@camallera.com o 972 79 40 30

Espais

Cinema Sonora de Camallera – Ermita de Sant Sebastià – Plaça Feliu de Camallera – Pavelló Municipal de Camallera

Blog – http://camallera.tumblr.com/ 

Facebook – https://www.facebook.com/festivalcamallera 

Twitter – https://twitter.com/camallerafest 

Imatge capçalera: Les Kol·lontai (Juan Miguel Morales)