Dansa solidària de primer nivell al Teatre de Bescanó

El Teatre de Bescanó acollirà els dies 27 i 28 de juliol (20h) una gala benèfica de dansa titulada Ballarins de Girona junts contra el càncer, promoguda pel ballarí gironí David Rodríguez, en què hi participaran a més de Rodríguez els també ballarins Marc Balló, Antonio Izquierdo, Tess Buck, Chantal Soler, Pere Planas, Virginia Joëlle López, Andrea Fernández i Maria Huguet, a més de l’Esbart Fontcoberta com a convidat, en el qual Rodríguez hi havia ballat.

David Rodríguez (Girona, 1989) és un ballarí de primera línia internacional. Actualment, des del setembre del 2014, forma part de la companyia Gauthier Dance del Theaterhaus de Stuttgart, on hi arriba després d’haver passat per l’Institut del Teatre de Barcelona i per l’escola de Maurice Béjart de Lausanne. El 2010 va passar a formar part de la companyia Béjart Ballet, una de les millors companyies del món, sota la direcció artística de Gil Roman. El 2011 s’incorpora a la companyia de dansa del teatre estatal d’Innsbruck, on assumeix el paper de ballarí solista i imparteix classes, fins a la seva incorporació a la companyia Gauthier Dance.

Segons Rodríguez, la intenció a l’hora d’organitzar la gala ha estat doble: “Per una banda, volia ajudar a pacients malalts de càncer i per això vaig contactar amb la Fundació Oncolliga Girona; per altra banda, tenia ganes de reunir a ballarins de les comarques gironines que, malauradament, no tenen moltes ocasions de ballar a la seva terra. No hi ha companyies de dansa estables que permetin que els ballarins catalans puguin treballar a casa d’una forma digna. Així doncs, vaig pensar que aquesta era una manera de mostrar que efectivament hi ha ballarins gironins que es dediquen professionalment a la dansa, a més d’aconseguir que ballessin a Girona i el públic de casa els pogués conèixer.”

El ballarí gironí, que agraeix la presència de la resta de ballarins de manera desinteressada, lamenta no haver-los pogut reunir a tots per problemes d’agenda, però tot i això el cartell de la gala, que presentarà l’actor Martí Peraferrer, és d’un nivell molt alt. Depenent de la resposta del públic, Rodríguez, que ha rebut el suport de la Fundació Oncolliga Girona, es planteja donar continuïtat a aquesta iniciativa.