La música, protagonista del cicle ‘Notes al parc’ de Girona

La música, que ja té una posició predominant en la vida cultural de Girona, afegeix un nou aparador aquest estiu amb el cicle que es celebrarà a parcs i jardins de la ciutat i que porta per nom Notes al parc. Es tracta d’una iniciativa de concerts en petit format, gratuïts i a l’aire lliure, que vol oferir una proposta cultural innovadora i de qualitat per facilitar l’accés a la cultura a la ciutadania. Els concerts del cicle es celebraran cada dissabte del mes de juliol, amb dues actuacions musicals cadascun d’aquests dissabtes: una al matí (11.30 h) de música clàssica i una al vespre (20 h) de música moderna. A més d’aquests concerts programats, també es faran concerts els dijous 6 i 13 de juliol i un el diumenge 23. Els jardins de la Devesa, el parc del Migdia i el parc Central són els espais que acolliran les propostes, d’estils musicals variats: des de música antiga a clàssics contemporanis en música clàssica i des de hip-hop a la rumba, el reggae o el folk en música moderna.

Inauguració amb Tossudament Llach

El concert inaugural de Notes al parc es celebrarà el divendres 28 d’abril, a les 21 h, a les escales de la Catedral amb l’espectacle titulat Tossudament Llach, a càrrec de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, sota la direcció de Francesc Cassú. El programa de l’actuació inclou els èxits del cantautor Lluís Llach i l’acompanyament dels cantants Beth, Elena Gadel i Roger Padullés.

El programa de Notes al parc inclou les actuacions de  Windu (dissabte 1 de juliol, a les 11.30 h, al parc del Migdia), Irie Angel (dissabte 1 de juliol, a les 20 h, al parc del Migdia), Lu Rois (dijous 6 de juliol, a les 20 h, al parc Central), Albert Cano (dissabte 8 de juliol, a les 11.30 h, als jardins de la Devesa), Sara Terraza (dissabte 8 de juliol, a les 20 h, als jardins de la Devesa), Beatjammers (dijous 13 de juliol, a les 20 h, al parc Central), Metropolitan Clarinet Quartet (dissabte 15 de juliol, a les 11.30 h, al parc del Migdia), The Wilder Company (dissabte 15 de juliol, a les 20 h, al parc del Migdia), Los Comino (dissabte 22 de juliol, a les 20 h, als jardins de la Devesa), Jove Orquestra de les Comarques Gironines (diumenge 23 de juliol, a les 11.30 h, als jardins de la Devesa), Girona Banda Band (dissabte 29 de juliol, a les 11.30 h, al parc Central) i 13th Magic Skull (dissabte 29 de juliol, a les 20 h, al parc Central). El cicle l’organitza l’Ajuntament de Girona, amb la col·laboració de la Fundació Metalquímia.