16 anys del Festival de Jazz de Girona

La principal motivació que empeny a l’organització d’ aquesta nova edició del Festival de Jazz de Girona, la 16a -del 17 al 30 de setembre-, és la mateixa que des de un principi ha permès tirar endavant aquest certamen: portar a Girona una mostra dels projectes més interessants i actuals que es fan d’aquesta música que anomenen Jazz; potser l’expressió artística més genuïna dels nostres temps. El rigor en la recerca de la qualitat i actualitat al més alt nivell caracteritza les formacions i els artistes que formaran part del cartell d’aquesta 16a edició.

x-defaultCom a complement al cartell i com a novetat, el Festival s’ha coordinat aquest any amb les diferents escoles que imparteixen des de fa temps els ensenyaments de música moderna i jazz, per tal de portar-hi una mostra representativa dels projectes més actuals i destacats dels alumnes que estan actualment cursant els seus estudis. L’àmbit d’aquestes escoles abasta des de Barcelona i Girona fins a Perpinyà. Amb aquesta acció es fa visible el treball d’aquests estudiants i es promou l’intercanvi d’experiències i propostes entre ells.

La resta del cartell està farcida de noms que representen el passat, el present i el futur del jazz al més alt nivell: Tom Harrell, Carles Benavent, Patàx o Jeff Ballard són alguns d’aquests noms. Us convidem a conèixer la proposta d’aquesta edició amb més detall aquí.

Francesc Ubanell (Director del Festival de Jazz de Girona)