A Girona celebrem el Dia Internacional de l’Art

El 15 d’abril de 1452 va néixer Leonardo Da Vinci i és precisament aquesta data l’escollida per celebrar el Dia Internacional de l’Art. A més, coincideix enguany amb la celebració dels actes de commemoració del cinquè centenari de la mort d’aquest home del Renaixement. Establerta el 2011 per la UNESCO amb l’objectiu d’acostar als ciutadans diferents formes d’expressió artística, es tracta d’una efemèride destacada a nivell internacional però que a Catalunya es celebra exclusivament a la nostra demarcació.

És per això que la Fundació Gala-Salvador Dalí (Museu Dalí), el Museu de l’Empordà i el Museu del Joguet de Catalunya de Figueres celebren el dissabte dia 13 d’abril, a partir de les 5 de la tarda, el Dia Internacional de l’Arts amb l’activitat ‘De museu a museu. Amb art i xarleston’. Els tres museus organitzen un itinerari guiat per la infantesa i la joventut de Salvador Dalí a través de les seves col·leccions, que transcorrerà també pel centre de Figueres i que finalitzarà amb un concert per escoltar i ballar les cançons preferides dels germans Dalí, Salvador i Anna Maria. El concert anirà a càrrec dels músics Xavier Benítez, Albert Burcet i Brady Lynch. Aquesta activitat és gratuïta, però requereix inscripció prèvia (tel. 972 50 45 85/ mail: reserves@mjc.cat).

Hem destacat l’activitat de Figueres, però arreu de les comarques, l’ampli i variat programa d’activitats gratuïtes i aptes per a tots els públics emplenarà d’art i de cultura tant carrers com equipaments de tot el territori. Per aquesta edició, com a tret de sortida, s’ha convidat al poeta i assagista Vicenç Altaió a fer el pregó que tindrà lloc el divendres 12 d’abril a les 20.30h al centre Bòlit_PouRodó de Girona, en una iniciativa promoguda i coordinada pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani, de l’Ajuntament de Girona, i els Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Tot seguit us oferim una tria d’algunes de la seixantena d’activitats programades a les comarques gironines, que són d’entrada gratuïta:

  • Museu d’Art de Girona: “Foc nostrum” Instal·lació escultòrica de Jaime de Córdoba. /13/04 d’11 a 13 h al Pati del Museu d’Art de Girona.(Pujada de la Catedral, 12. Girona.
  • Sant Feliu de Guíxols: Acció – exposició de Nei Albertí, Marzo-Mart, Ana Gutiérrez, Carles Piqueras, Trevor Skinner, Udaeta, Josep Miralles, Chuan, Lara del Aor i Ralf Langenhorst, entre d’altres. 14/04 als Jardins del Monestir d’11 a 20h. Plaça Monestir, s/n 4t (Sant Feliu de Guíxols).
  • Bòlit:PouRodó Girona: “Això no és pas el que sembla” Cafè, filosofia i art. A càrrec de Punt de Fuga (Bàrbara Rodríguez i Eloi Garcia). Inscripcions info@bolit.cat. 13/04 a les 11h al Bòlit_PouRodó. Pou Rodó, 3-5 (Girona).
  • Bòlit:PouRodó Girona: “Les imatges eco” d’Isaki Lacuesta a cura de Carme Sais. 12, 13 i 14/04 al Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar, Bòlit_PouRodó i Bòlit_StNicolau. Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona, Cinema Truffaut i Pulpopop.
  • Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners: Visita guiada a “A escena. Personatges brossians” amb Glòria Bordons. 13/04 a les 12h a la Casa de la Paraula Del Prat, 16 (Santa Coloma de Farners).
  • Festival Mirades de Torroella de Montgrí:  12 i 13/04 de 10 a 14h i de 17 a 20h i 14/04 de 10 a 14h a l’Espai Montgrí del Museu de la Mediterrània. Ullà, 31 (Torroella de Mongrí).