Andrea Motis, protagonista del 31è Festival de Cinema de Girona

Quan tenia tot just 16 anys, el març del 2011, la instrumentista i cantant Andrea Motis, un dels talents més remarcables del jazz de casa nostra, alumna del mestre Joan Chamorro, va oferir un concert excels al Sunset Jazz Club de Girona, acompanyada pel mateix Chamorro i un veritable virtuós del piano com Ignasi Terraza. Els que hi éreu, ho recordareu. Ara, amb 24 anys, uns quants discos a les esquenes i després d’haver recorregut mig món, Andrea Motis serà una de les protagonistes de la 31 edició del Festival de Cinema de Girona, que es celebra del 24 al 28 de setembre.

Una imatge del llargmetratge ‘Hous3’.

Durant el festival es projectaran fins a 241 films (llargmetratges, curtmetratges…) provinents d’una cinquantena de països, que sumaran més de 400 projeccions. Però la inauguració la protagonitzarà el jove talent del jazz, que serà present a Girona el dia 24 (20h), ja que el certamen s’inaugurarà amb la projecció del documental Andrea Motis, la trompeta silenciosa, dirigit per Ramon Tort, que ja va dirigir en el seu moment A Film About Kids & Music. Sant Andreu Jazz Band, un altre documental sobre la banda que és el bressol de la mateixa Motis, de Magalí Datzira, Eva Fernández, Joan Mar Sauqué, Alba Armengou, Rita Payés, Carla Motis, Èlia Bastida i d’un grapat de joves músics, sota el mestratge de Joan Chamorro. Una mena de miracle musical, una pedrera de la qual han sortit, estan sortint i sortiran un doll de músics d’una precocitat sorprenent i una qualitat artística espectacular. També seran presents en la inauguració Joan Chamorro, el Dj i productor Carlos Bayona i el productor i director Oriol Marcos.

Una imatge del llargmetratge ‘Lone wolves’.

Difusió de talent emergent

El festival es centra en aquesta edició en la difusió de talent emergent i de treballs inèdits i les projeccions es duran a terme en diverses localitzacions de la ciutat com són els Cinemes Albéniz, l’EspaiCaixa, l’Auditori Josep Irla de la Generalitat, la Fundació Valvi, Moby Disk i la Casa de Cultura. La mostra disposa de nou seccions, algunes de les quals competitives. El festival es divideix en les seccions de Llargmetratges, Documentals, Curtmetratges, Festival dels Infants, Music Films, Web Sèries, Experimental Art i Handicapped, totes elles seccions competitives. Queden fora de competició les seccions FICGLB -Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic-, la dedicada al British Council, la de The Israel Film Council i una secció dedicada a Miguel Becerra.

En el marc del Festival de Cinema de Girona també es realitzaran activitats paral·leles que acolliran el CaixaFòrum i l’Auditori Josep Irla, a més de visites guiades al Museu del Cinema i espais de networking a la plaça de la Independència, per tal de facilitar l’intercanvi de talent. Les entrades es poden comprar a partir del dia 24 a la tarda al punt d’informació del festival, situat a la plaça de la Independència de Girona.