Porta Ferrada, el degà dels festivals d’estiu!

Un cap de setmana marcat pel jazz i la música brasilera va engegar la 55a edició del degà dels festivals musicals d’estiu, el de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols. Les dues estrelles brasileres Toquinho i Maria Creuza van actuar a l’Espai Port el dia 14, el relleu el van agafar el dia següent al mateix lloc i a la mateixa hora, un parell de llegendes vives del piano i la guitarra com són Michel Camilo i Tomatito, mentre que el dia 16, al mateix Espai Port hi va actuar un dels habituals del festival, Chick Corea, juntament amb Belas Fléck.


L’edició d’aquest any del festival és possiblement una de les més eclèctiques dels darrers anys, amb la inclusió de propostes artístiques molt diverses i, per tant, amb la capacitat d’atreure l’atenció d’un públic molt divers. El baríton Manel Esteve o Sarah Chang & Quartet Gerhard, que actuaran a l’església del Monestir (lírica i clàssica) són al cartell del festival, així com una nodrida representació d’artistes de l’àmbit de la música popular, ja sigui del pop, el rock o la cançó d’autor com ara Rosario, Antonio Orozco, Love Of lesbian, Els Amics de les Arts i Animal, Vanesa Martín, Robe, UB 40, Zucchero, La Oreja de Van Gogh, Fangoria i La Unión, Jarabe de Palo i Quercus i Jamie Cullum. El ballet de Víctor Ullate i Lindasy Kemp protagonitzaran dues grans vetllades de dansa, mentre que Dàmaris Gelabert oferirà un concert familiar.

El complement perfecte d’aquest cartell és la tercera edició del Singlot Festival de teatre d’humor -del 27 al 29 de juliol-, que produeix El Terrat, que lidera Andreu Buenafuente. El dia 27 (19h), al Teatre Narcís Masferrer, es celebrarà la festa d’inauguració, amb la intervenció de Buenafuente i el lliurament del Singlot d’Honor a l’actor i clown Pepe Viyuela. Posteriorment (20.30h) Els Joglars, dirigits per Ramon Fontserè, posaran en escena Zenit i tot seguit (23.30h) David Amills i Jaume Vilaseca oferiran el seu espectacle musical I remember Mr. Bowie. Al mateix teatre, el 28 de juliol (20h) Ricard Farré i Enric Cambray representaran la seva versió de Les dones sàvies de Molière, que anirà seguit (22h) de l’experiència teatral White Rabbit, amb Andreu Buenafuente. Tancarà la jornada al village de l’Espai Port un concert-espectacle de The Txandals. La darrera jornada, el 29 de juliol, es podrà veure al Teatre Narcís Masferrer (22h) l’espectacle Paradise, de Nico & Sunset.

El tancament de la 55 edició del Festival de la Porta Ferrada es farà per primer cop amb l’Electronic Sunset el 19 d’agost.