Art en Brut Gallery, la botigueta de Lluís Güell resisteix

El banyolí Lluís Güell (1945-2005) va ser un polifacètic artista, un dels màxims representants del pop art a Catalunya, que es va resistir tant com  va poder a entrar en els circuits comercials de l’art. Güell va ser un avançat a la seva època, va adquirir prestigi a nivell europeu i són emblemàtiques algunes de les seves creacions especialment en el disseny i realització d’interiors. Són seus el disseny d’interiors del Cafè del Mar o Es Paradís d’Eivissa, així com el de sales de festes -ell en deia temples pagans musicals-que van ser molt populars a les comarques de Girona, com ara el Skinsad (Banyoles), L’Envelat del Follet (Olot) o també la joieria Abad Safont (Besalú). La majoria d’aquest espais ja han desaparegut. A Girona Güell va deixar la seva empremta a La Botigueta de la Cort Reial, un espai ideat i creat el 1971.

Després de força vicissituds, la botigueta resisteix, conserva l’encant de l’obra de Güell, continua formant part del patrimoni artístic de la ciutat i acull des de l’any 2014 l’Art En Brut Gallery . Segons els responsables, l’establiment és “una galeria d’art dins una obra d’art, i no ens cansem de recordar i explicar l’obra de Güell. Amb tot aprofitem per exhibir alguna obra original quan com un tresor ens n’arriben a les mans.” Art En Brut pretén explotar, des de diferents perspectives, el terreny de l’art, posant el focus d’atenció en les exposicions col·lectives i gaudint també d’obra de col·leccions concretes. A part de comptar també amb obres singulars i originals, la galeria gironina també ofereix la possibilitat de llogar l’espai per exposar, d’organitzar exposicions i de taxar o catalogar obra pictòrica.

El nom de la galeria, Art En Brut, vol ser un homenatge a Güell, asseguren els seus responsables. Us aconsellem una visita a La Botigueta, ara Art En Brut. Paguen la pena, el continent i el contingut.