Balkan Paradise Orchestra, Arnau Tordera i Magí Canyelles, i la Cobla Catalana dels Sons Essencials actuaran al Càntut

La Balkan Paradise Orchestra, Arnau Tordera i Magí Canyelles, i la Cobla Catalana dels Sons Essencials són les actuacions confirmades de la tercera edició del Festival Càntut, que es celebrarà del 16 al 18 de novembre a Cassà de la Selva.

La Cobla Catalana dels Sons Essencials i Marcel Casellas proposen la fusió de la música catalana, tot explorant timbres que traspassen el sentit del temps i de l’espai. Jugant amb els codis de la tradició oral, la mediterraneïtat i alguns aspectes del jazz, ens acosten al contrapàs, la sardana, la jota i el ball pla. La formació acaba d’editar el seu quart disc, Si són flors, floriran (Discmedi, 2018), un compendi de cançons sobre la terra, l’amor, el compromís i l’actualitat que presentaran per primera vegada a les comarques gironines. Actuaran el diumenge 18 de novembre (11h, gratuït) a la Plaça de la Coma.

El mateix dia, però a la tarda (17.30h, 10 € – 13 €) i a la Sala del Centre Recreatiu, actuaran Arnau Tordera (Obeses) i Magí Canyelles, que presentaran en primícia a les comarques gironines  l’espectacle Les cançons seran sempre nostres. Guanyador del premi Teresa Rebull 2018 al millor projecte de producció musical en Cultura Popular i Tradicional, aquest espectacle connecta els mons de la música tradicional i la música moderna, per tal de normalitzar el nostre patrimoni immaterial musical.

La tercera actuació avançada, també diumenge 18 de novembre (19h, gratuït), a la Plaça Petita, la protagonitzarà la Balkan Paradise Orchestra, una fanfàrria poc convencional, que presenta el seu primer disc, K’ataka (Microscopi, 2018). Aquest treball és una fusió de tot allò que defineix la formació: l’arrel popular, la mescla de gèneres musicals amb els quals han crescut les seves components i la descoberta de noves músiques i sonoritats.

El Festival Càntut, de marcat caràcter popular és, en essència, un cap de setmana dedicat a la música de tradició oral, amb actuacions i activitats adreçades a tots els públics, la majoria gratuïtes. Ja hi ha entrades a la venda per assistir al concert de Tordera i Canyelles.