Bojos per tornar a acollir-vos a la Costa Brava i el Pirineu de Girona

Coincidint amb el final de l’estiu i amb la tardor ja ensenyant la poteta, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha engegat una segona onada d’una campanya que permet conèixer millor alguns dels racons més emblemàtics de les nostres terres. Sota el lema Bojos per tornar-nos a veure, els protagonistes de la campanya, empresaris i professionals del sector turístic gironí interpel·len el visitant amb missatges emotius i personals sobre el gran ventall de possibilitats que ofereix la destinació.

Les comarques gironines us volen demostrar, una vegada més, que la seva oferta turística i cultural està prou desestacionalitzada, de manera que les visites a aquesta terra continuen essent tota una experiència que cal viure malgrat les circumstàncies. Precisament és degut a aquestes que la campanya està dirigida al mercat turístic de proximitat i té com a finalitat divulgar propostes turístiques temàtiques relacionades amb experiències i productes propis de la destinació: la cultura, l’enogastronomia, l’esport, el golf, el turisme de negocis i esdeveniments (MICE), la natura, el turisme prèmium i el benestar.

La campanya es compon, entre d’altres elements, de quinze videoclips, en la producció dels quals hi han participat empresaris i professionals del sector i del territori que, mitjançant una instantània amb la seva imatge i un missatge, interpel·len el visitant potencial des del seu entorn de treball transmetent-li un secret de la destinació.

Els testimonis són reals i representatius de la varietat, diversitat i qualitat de l’oferta turística de la demarcació de Girona. Els protagonistes de la campanya gràfica són, entre d’altres, Oriol Aguilà, del Festival Castell de Peralada; Assumpció Hosta, del Museu d’Història dels Jueus; Miquel Martí, de l’Espai del Peix de Palamós i Roser Viladrell, directora del Museu Etnogràfic de Ripoll.

Temporada Alta, Som Cultura, In-Somni, Càntut…

A la riquesa patrimonial i la varietat de paisatges de les comarques gironines s’hi afegeix una oferta cultural aquesta tardor de primera categoria. S’hi celebra, a Girona i Salt, de principis d’octubre al desembre la 29a edició de Temporada Alta, el festival d’arts escèniques de referència del sud d’Europa, del qual en el proper post us en farem cinc cèntims, amb recomanacions expresses. El millor teatre internacional, estatal i nacional. Però també, tot el mes de novembre, es celebrarà el Festival d’Experiències Culturals Som Cultura, una selecció d’activitats culturals genuïnes per descobrir l’àmplia oferta cultural de les comarques gironines, del qual properament se n’anunciarà la programació. Organitzat pel Club de Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Som Cultura pretén estimular l’interès i el consum cultural tant dels habitants locals com dels visitants; donar a conèixer nous productes mitjançant noves fórmules i llenguatges; sorprendre amb propostes culturals innovadores per tal de reivindicar el patrimoni monumental, artístic i tradicional de les comarques gironines.

Bouvetoya, espectacle inaugural de Temporada Alta. Foto: David Ruano

El Festival Càntut també es celebrarà aquest mes de novembre, a Cassà de la Selva. El Càntut, que encara ha d’anunciar la seva programació, aconsegueix que durant un cap de setmana el cant de tradició oral i la música es facin sentir a tot arreu, en diverses formes, i tot el dia! Però abans, aquest setembre, els dies 18 i 19 al Parc de la Coope de Sarrià de Ter es celebrarà la 17a edició de l’incombustible In-Somni amb grups i artistes al cartell com Tano!, The Capaces, Obscure, The Cure Tribut Band, Santa Salut, P.A.W.N. Gang, la vetllada Dones del Rap Alcen la Veu, Pulpopop, Karabash o Medusa Box. Aquestes són les principals cites amb les arts en viu d’aquesta tardor a les comarques gironines.

Els Karabash Band actuaran a l’In-Somni, a Sarrià de Ter.

No oblideu, però, la gran oferta museística que ofereix la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona, que es manté en marxa, amb activitats de tota mena i per a tots els públics, posant molta atenció en les famílies, i visites guiades, tant per conèixer els fons dels propis equipaments, com la història i la riquesa patrimonial de les viles que els acullen. I és que la Costa Brava i els Pirineus de Girona estan Bojos per tornar-nos a veure.