BooksAndRoses, celebrem Sant Jordi arreu del món

El 23 d’abril és Sant Jordi, la diada en que la gent intercanvia llibres i roses com a mostra d’agraïment. També és el dia Mundial del Llibre i dels Drets d’Autor de la UNESCO. Es tracta d’una celebració de l’amor i la literatura a Catalunya, una manifestació cultural que s’ha estès a un munt d’indrets d’arreu del món. A Catalunya s’arriben a vendre més d’1,5 milió de llibres i més de 6 milions de roses. Arreu del món, en les darreres diades de Sant Jordi s’han arribat a organitzar fins a 150 esdeveniments organitzats per voluntaris en una cinquantena de països en una campanya promoguda pel Diplocat anomenada #BooksAndRoses.

Alguns d’aquests actes ja es celebraven, però el web #BooksAndRoses és un intent d’agrupar-los tots, per tal de fomentar l’organització de més actes d’aquesta mena. Aquest web permet descarregar informació de com participar en aquesta campanya en un munt d’idiomes i també informar-se d’on s’organitzen els actes. Si feu un cop d’ull al web i les xarxes socials, amb l’etiqueta #BooksAndRoses, mostren la gran diversitat d’organitzadors i esdeveniments que es fan fora de Catalunya, generalment gràcies a l’empenta de les comunitats catalanes a l’exterior i els centres culturals, nombroses llibreries (petites i grans), les delegacions i oficines de la Generalitat de Catalunya a l’estranger (Institut Ramon Llull, Turisme de Catalunya, Acció, etc.) i persones particulars i altres col·lectius.

El web també disposa d’un cercador d’actes que discrimina en funció de la proximitat a la vostra àrea d’interès. L’organització també fa una crida a incrementar la difusió fora de Catalunya i ofereix la possibilitat de incloure al web actes que no hi figurin a qualsevol que n’organitzi. Si voleu veure com celebrem Sant Jordi a Catalunya, ho podeu fer a les xarxes socials amb les etiquetes #SantJordi #SantJordi2019 o #SantJordi19.

Imatge: El London Catalan Choir, en un moment de la seva actuació a Camden Market. / @IRLlull