La botiga del joc sense fi. Museu del Joguet de Catalunya

El Museu del Joguet de Catalunya és un espai on, evidentment, el joc i el joguet té tot el protagonisme. És una invitació permanent a passar-nos bé, a descobrir i a experimentar. La botiga del Museu, com no podia ser d’una altra manera, és un bon reflex d’això. Aquesta, es troba situada a la primera planta de l’edifici i s’hi pot accedir sense haver de comprar el tiquet d’entrada. Amb l’adquisició de productes a la botiga, contribuïm al suport del Museu, i per tant, tota compra per menuda que sigui ajuda a donar continuïtat a aquest equipament museístic que enguany celebra els seus 35 anys d’existència.

Els jocs i joguets que s’hi venen, guarden una estreta relació amb les peces exposades. Defugen volgudament les màquines electròniques, els artefactes moderns així com les novetats més comercials i mediàtiques. Hi trobem, en canvi, joguets d’avui que recuperen l’estètica d’abans, peces inspirades en el món de l’art, productes fabricats amb materials bàsics com són la fusta, la llauna, el paper i el cartró, etc., entreteniments des dels més simples als més complexos, articles molts dels quals són pensats, dissenyats i elaborats a Catalunya però també alguns referents de marques estrangeres.

El Museu ret un homenatge sentit als fabricants de joguets, aquells que ideen la forma com juguem, i la botiga també recull aquest esperit. Fa una tria acurada dels seus proveïdors. Principalment, empreses del nostre voltant, algunes petites i familiars, que aporten molt valor afegit i una ètica en la forma de treballar. Marques que estimulen el joc educatiu i col·laboratiu i tenen una cura pel mínim detall del producte.

Vet aquí la botiga del Museu. Un petit racó on es respira molta màgia i on ens permet, a menuts i grans, fer volar la imaginació, molts somriures i ens convida a un feliç joc!

Montse Colera (Comunicació i Activitats del MJC)

Imatge: Robots comercialitzats avui que imiten els joguets fabricats amb llauna litografiada de la dècada de 1920 i 1930 i la imatge i estètica dels robots de la dècada de 1960.