Calamaro, cap de cartell d’Ítaca Cultura i Acció

El cantautor argentí Andrés Calamaro és el cap de cartell del festival Ítaca, Cultura i Acció a l’Empordà, en què també hi figuren concerts de Ramon Mirabet, Quimi Portet,  Quico Pi de la Serra, La Locomotora Negra, Tingladu, Luciana Tagliapietra, Teràpia de Shock + Acció i Joan Colomo i el Petit de Cal Eril, que presentaran una proposta pensada per a tota la família. Calamaro clourà el festival el 3 de juliol, en l’escenari mític de la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell, a la platja del Port Bo, que enguany celebra la seva 50a edició. La novetat, però, és el concert que Oques Grasses oferiran a la platja de l’Estartit durant la revetlla de Sant Joan. És novetat perquè és la primera vegada que Ítaca programa un concert gratuït i popular i l’inclou en la seva programació.

Festival ITACA 2016
Una imatge de la presentació del Festival Ítaca 2016. FOTO: ÍTACA, CULTURA I ACCIÓ

 

El festival, que es celebrarà del 26 de maig al 3 de juliol i serà present en localitats com Palafrugell, Torroella de Montgrí, Figueres, Pals, Gualta, l’Estartit, la Pera o Calella de Palafrugell, s’obrirà amb un peculiar espectacle de teatre d’objectes, Cosas que se olvidan facilmente, de Xavier Bobés (Cia. Playground), que es podrà veure del 26 al 29 de maig al Teatre Municipal de Palafrugell. La particularitat resideix en què a cada funció només hi poden accedir 5 espectadors. Una altra proposta de petit format amb component teatral és M’he estimat molt la vida, un espectacle Montgri_ITACA2016_V21de poesies recitades per l’actriu Sílvia Bel i musicades pel cantautor Tomàs de los Santos.

El 29 de maig es celebra la ja tradicional Pujada al Montgrí, que culminarà amb diverses actuacions i un multitudinari tast de vins, que es farà per primera vegada a dalt del Castell del Montgrí amb la col·laboració de la DO Empordà, la Ruta del Vi del Patronat de Turisme Costa Brava- Girona i diversos cellers de la zona. L’actor Carles Xuriguera presentarà l’acte i llegirà el tradicional manifest del festival , que porta com a subtítol al cartell ‘La Cultura no és un luxe’. Seran en total una quinzena de concerts, actuacions i activitats paral·leles, i el públic podrà col·laborar amb un projecte solidari, perquè en la venda d’entrades per internet es destinarà mig euro de la comissió de venda de cada entrada a l‘ONG badalonina Proactiva Open Arms, que assisteix i salva vides d’immigrants i refugiats al mar i a l’illa de Lesbos.