Celebració dels 15 anys del millor In-Somni

El festival de música In-Somni compleix 15 anys en l’edició d’enguany, que es celebrarà del 7 al 10 de juny a Girona, Salt, Bescanó i Sarrià. Marky Ramone, que incorpora a la seva banda a Greg Hetson, guitarra de Bad Religion, és el cap de cartell d’un programa força espectacular, que inclou els gandians Zoo -no us perdeu el seu darrer single i el vídeo corresponent, el distòpic Robot-, Eli Paperboy Reed -en el seu únic concert al país- & High Mighty Brass Band, l’osonenca Joana Serrat, Smoking Bambino, que presentarà el seu nou disc o el trio de rock Side Chick, encapçalat per la singular i sempre fascinant Maïa Vidal, entre d’altres.

El foc l’obrirà el dia 7 de juny a l’Auditori de la Mercè el blues dels gironins Waltrapa & Cashmakers, que donaran pas a un dels més esperats del festival, Eli Paperboy Reed. És només l’entrant de la primera nit ‘energètica’ de l’In-Somni, que protagonitzaran a La Mirona, el dia següent, 8 de juny, els dos grups ‘de casa’, Roko Banana (Banyoles) i Fetus (la Bisbal d’Empordà), els alemanys The Pictureboooks i Marky Ramone.

La calma abans de la tempesta

L’escenari del festival es trasllada el dissabte 9 de juny al Museu d’Art de Girona, en què es podrà accedir gratuïtament als concerts de l’elegant proposta de Cor Blanc i la liderada per Maïa Vidal, Side Chik. És tracta d’anar escalfant motors per la sessió de la nit, a La Mirona novament, en què es viura una sessió memorable, començant amb el pop preciosista dels nordcatalans Hellolisa. El testimoni l’agafaran els occitans Goulamas’k i en aquest cas prepareu-vos per començar a saltar amb el seu ska rock amb arrel popular que és una mena de tornado musical. No espereu que els Ebri Knight, que actuaran després, abaixin el ritme i menys quan han de passar el relleu a Zoo, una fusió de rock, rap i electrònica imbatible que parla clar, molt clar, també de la nostra societat.  Al cartell del festival també hi figurava el raper mallorquí Valtonyc, que ha hagut de cancelar el seu concert degut a la decisió d’un jutge, un atemptat contra la llibertat d’expressió, d’empresonar-lo per les lletres de les seves cançons.

La cirereta, el diumenge 10, tindrà un caràcter local amb les actuacions al Teatre de Bescanó de Smoking Bambino, que presentarà el seu nou disc Storm & Drunk i de l’osonenca Joana Serrat, d’una meravellosa i elegant sonoritat americana, que l’any passat va llançar al mercat Dripping Springs. Així doncs, del 7 al 10 de juny, ja teniu plans.