Celebrem que 2018 és l’Any Europeu del Patrimoni Cultural

El Consell d’Europa i el Parlament Europeu han declarat el 2018 com a Any Europeu del Patrimoni Cultural. L’objectiu de la declaració és sensibilitzar la ciutadania envers la història i els valors europeus i reforçar un sentiment d’identitat comunitari. La declaració entén que el concepte de patrimoni cultural abasta tant els monuments, paratges, tradicions, coneixements transmesos i expressions de la creativitat humana, com també les col·leccions conservades i gestionades per museus, biblioteques i arxius. Tot aquest patrimoni és quelcom a preservar enfront un seguit de desafiaments com les amenaces de la pressió ambiental i física, de l’entorn digital cada vegada més omnipresent, i del tràfic il·lícit de béns culturals.

L’Agència Catalana de Turisme s’ha afegit a la iniciativa des de la vessant de la promoció del turisme cultural i, en aquest àmbit, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona s’hi ha implicat de valent, a través dels associats del Club de Màrqueting Cultura i Identitat, que compta amb una vuitantena de membres, per tal de donar visibilitat al territori en clau cultural. Aquesta fórmula promocional busca que sector turístic i cultural treballin conjuntament en la creació de nous llenguatges, noves sinèrgies i nous productes turístics. El Patronat i el Club destaquen i valoren l’oferta cultural en totes les seves accions promocionals estatals i internacionals, adreçades tant a públic final com a professional.

L’Agència Catalana de Turisme ha editat un dossier que aplega tots els recursos turístico-culturals inclosos en la campanya, tant els adreçats a un públic final com a professionals del sector, a més d’un vídeo promocional i el Patronat ha elaborat un mapa desplegable dels festivals existents en la demarcació, crearà continguts multilingüe per part de prescriptors i ha posat en marxa una àmplia campanya de publicitat online. A banda d’aquestes accions, també s’han programat activitats com la presentació al mercat català de les novetats en l’oferta museística del territori i de la marca CBG!FESTIVALS, la col·laboració en exposicions de  Fundació Gala – Salvador Dalí o la presentació d’agendes comercials a Londres.

Imatges: Àlex Tremps / J. Renart-Arxiu PTCBG