La ceràmica artística de Nuri Negre, a Quart

El Museu de la Terrissa de Quart acull des del dia 10 de febrer l’exposició de l’escultura ceràmica de Nuri Negre (Girona, 1971). La mostra, que es podrà visitar fins el 4 de març, és la primera de les quatre que estan programades durant aquest any en el marc del conveni de col·laboració entre l’Associació Ceramistes de Catalunya i el Museu de la Terrissa de Quart.

Es pot anomenar indiferentment ceràmica artística o escultura ceràmica l’obra de Nuri Negre, que mira de parlar-nos en les seves peces d’organismes vius, lleis naturals, metamorfosi i moviment. L’artista treballa amb fang refractari, engalbes i òxids, trobant la seva pròpia veu. Cada peça ens parla d’allò que la natura no ha fet, però possiblement també hagués pogut produir. L’obra en ceràmica és utilitzada com a  suport, tot actuant com a una tela en blanc sobre la qual s’ha cristal·litzat un impuls de creació o de desenvolupament del món vegetal.

Les altres mostres del cicle del 2018 estaran dedicades a les obres de Mercè Pla (abril), Jordi Marcet i Rosa Vila-Abadal (juny) i Ruth Cespedano i Cristina Márquez (octubre). Tots aquest artistes formen part de l’Associació Ceramistes de Catalunya, una entitat que aplega a més 350 socis actius, entre ceramistes, terrissers, estudiants, col·leccionistes i artistes de tot Catalunya.