Circ Charlie Rivel, el nou circ de les Fires de Girona

Circ de Nadal de Girona, Festival Internacional del Circ Elefant d’Or i, ara, Circ Charlie Rivel de les Fires de Sant Narcís. Girona es converteix, a poc a poc, en un punt de referència del circ al nostre país, que es confirma amb la instal·lació permanent de la Cúpula de les Arts a l’eixample, que acollirà la dotzena de funcions que està previst que celebri el Circ Charlie Rivel del 31 d’octubre al 4 de novembre, en plenes Fires de Sant Narcís. Tots aquests esdeveniments conformen la Temporada d’Or del Circ a Girona.

Les Fires han estat, històricament, una època propícia pels circs a la ciutat. Qui no recorda el Raluy, el Continental o el Circo Americano instal·lats a la Devesa, a la plaça de les Botxes o el Camp de Mart? El Circ Charlie Rivel, que completarà l’oferta prevista, és una producció internacional amb una durada de 2 hores, que disposa de 12 atraccions, protagonitzades per 22 artistes de 9 països i una orquestra en viu. El nou circ proposa un homenatge al llegendari pallasso català Charlie Rivel, un espectacle que inclourà una selecció dels números guanyadors en les darreres edicions dels principals festivals internacionals de circ d’arreu del món: París, Moscou, Odessa (Ucraïna), Zhuhai (Xina) o Latina (Itàlia). Es tracta d’artistes de renom que ocupen al llarg de la temporada les pistes dels circs més importants d’Europa: Bouglione (França), Knie (Suïssa), Krone o Roncalli (Alemanya). Tot això estarà completat per la música en viu que hi posarà el conjunt francès de vuit músics “Paris Circus” sota la batuta de Pierre Pichaud, la formació titular del prestigiós Cirque d’Hiver Bouglione de París.

Una altra de les peculiaritats del nou circ de fires és la vela que l’acull, la Cúpula de les Arts, una vela climatitzada, amb una visibilitat total de 360º, sense màstils, una grada amb gran inclinació i butaques individuals acotxades en totes les categories. La configuració  de la sala d’espectacles ofereix una proximitat excepcional entre els espectadors i l’artista. El preu de les entrades, que ja es poden adquirir en aquest enllaç o, físicament, a la taquilla de Tot Entrades, a la Plaça d’Europa de Girona -de dimarts a dissabte d’11 del matí a 9 del vespre-, va de 7 a 32 euros depenent de la zona escollida. Que comenci la funció!