Comerç històric, art i llum i foc al Som Cultura

Les propostes del festival d’experiències culturals Som Cultura per aquest cap de setmana ens porten a Olot i a Sant Feliu de Guíxols. Pel que fa a la capital garrotxina, s’ha programat la visita titulada Comerços amb història pel proper dissabte dia 10 (11h). El passat comercial a Olot, una ciutat amb una gran puixança en aquest àmbit, ja ve de lluny. Van existir un gran nombre de comerços a la capital garrotxina que han deixat petjada cultural, tant pel producte que s’hi dispensava com per l’establiment que ocupava el comerç. La visita descobreix un llegat cultural força desconegut, que s’ha transformat en gran mesura. La visita fa memòria i recupera l’essència dels comerços més emblemàtics de la ciutat i els més actuals. En finalitzar la visita, s’oferirà un tastet de productes locals. El punt de trobada per l’inici de la visita, que té un preu de 8€, és l’Oficina de Turisme d’Olot. Més informació i reserves: 972 90 38 22 / reserves@educart.biz.

Com es munta el festival Lluèrnia?

La segona activitat programada a Olot, també el proper dissabte dia 10 (11h), està relacionada amb el festival del foc i de la llum Lluèrnia, que es celebrarà també dissabte a la capital garrotxina. L’activitat, anomenada Making of Lluèrnia 2018, consisteix en una doble visita guiada als preparatius del Lluèrnia. El fotògraf Pep Sau oferirà una visió professional de les instal·lacions per tal que, de nit, els visitants puguin capturar la seva màgia de la millor manera possible a través de les seves càmeres. Per altra banda, la polifacètica Gràcia del Ruste explicarà als participants com els diferents artistes han pensat les instal·lacions i podran veure com les estan construint. L’activitat té un preu de 5€ i el punt de trobada per l’inici de la visita és l’Oficina de Turisme d’Olot. Més informació i reserves: 972 26 01 41 / marta@lluernia.cat.

Conèixer millor Josep Amat

La figura i l’obra de l’artista Josep Amat centren l’activitat que el Som Cultura proposa per dissabte dia 10 (11h). Es tracta de Conferència i ruta Josep Amat. Trepitjant els escenaris de la seva obra, que consisteix en la presentació de l’obra del pintor Josep Amat, artista molt vinculat a la ciutat de Sant Feliu de Guíxols i del qual la col·lecció Carmen Thyssen en té bona part d’obra en el seu fons. La proposta repassa l’obra més propera a la localitat guixolenca per part de la crítica d’art Pilar Giró i un recorregut posterior pels indrets i localitzacions, presentats per part de la tècnica de Turisme Eva Montalbán i de l’erudit local Josep M. Vicens. L’activitat té un preu de 4€ i el punt de trobada és el Monestir de Sant Feliu. Més informació i reserves: 972 82 00 51 / turisme@guixols.cat.

Imatges: Lluèrnia / Interior de la històrica botiga de calçat Can Baldiret (Pau Masó. Ràdio Olot) / Pintura El Passeig (1945), de Josep Amat.