Concerts, exposicions i jocs en línia a Girona, Hostalric i la Bisbal d’Empordà

La comoditat i la facilitat d’accés a tota mena de manifestacions culturals segurament siguin alguns dels avantatges d’aquesta situació. Assistir a un cicle de concerts des de casa i en sabatilles és un luxe que la Casa de Cultura de Girona posa a l’abast del públic en general. El cicle El divendres, concert!, que habitualment tenia com a escenari l’Auditori Josep Viader, va començar amb el pianista blanenc Carles Marigó i continuarà amb els músics Marta Rius, Lluís Casanovas (clarinet), Magalí Sare & Sebastià Gris, Joan Seguí (orgue), David Mauricio. La selecció d’artistes posa l’accent en els joves talents locals i en la diversitat de gèneres: música clàssica, jazz, folk, cançó d’autor o música vocal. Els concerts, pregravats, tindran una durada de vint minuts i estaran disponibles al canal de Youtube de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, cada divendres a les 8 del vespre.

Un trencaclosques per reconstruir Hostalric

L’Ajuntament d’Hostalric ha posat en marxa, fins diumenge dia 10, un joc en línia que, a més, pot acabar amb premi. El reclam del joc és reconstruir Hostalric després que durant el confinament “s’ha trencat a trossos”. Es tracta de resoldre tres trencaclosques virtuals que posaran a prova l’habilitat dels participants, nens i nenes d’entre 6 i 12 anys. El premi per als qui superin el repte és la inclusió en el sorteig d’una visita familiar, un quadern d’activitats d’Hostalric i una samarreta amb un dels personatges de la vila. Per participar-hi s’han de fer 3 trencaclosques en el mínim temps possible i compartir el joc amb amics i amigues. El sorteig es celebrarà el dilluns 11 de maig.

Una captura de pantalla del trencaclosques d’Hostalric.

Museum Quiz del Museu d’Art de Girona!

Cada dijous del mes de maig el Museu d’Art de Girona us proposa un repte i posa a prova els vostres coneixements sobre aquest equipament. Hi podeu participar des de l’ordinador, el mòbil o la tablet i haureu de respondre un seguit de preguntes de tipologia diversa en un temps determinat. El repte, a més, està dividit en dues modalitats, la de famílies i la d’adults. El joc per a famílies es titula Juga amb la lleona de Girona per les sales del museu!, està adreçat a nens i nenes de 8 a 12 anys i es posa en funcionament els dijous de 17h a 21h. Per la seva banda, el joc per adults s’ha titulat Posa a prova els teus coneixements sobre el Museu d’Art! i es posa en marxa també els dijous de 19h a 24h.

Exposicions virtuals al Terracotta Museu de la Bisbal

Parant taula. Exposició col·lectiva de vaixelles i Javier Garcés. Escultures ceràmiques, són dues de les exposicions virtuals que el Terracotta Museu de la Bisbal posa a disposició del públic. La primera exposició va estar instal·lada al museu baixempordanès de l’11 d’octubre del 2019 al 26 de gener del 2020, mentre que la de Garcés és anterior, i s’hi va poder veure del 14 d’abril al 23 de juliol del 2018.

L’edició d’enguany de Parant taula, que té una periodicitat anual, va enregistrar novetats, cercant convertir-se en un espai de confluència entre la ceràmica i la gastronomia. D’aquesta manera, l’exposició va reunir dues de les tradicions més representatives “d’aquest país petit”: un ofici tradicional i emblemàtic com el del ceramista, representat per l’Associació de Ceramistes de la Bisbal i la marca Ceràmica de la Bisbal, i una gastronomia de qualitat realitzada amb els excel·lents productes del territori promoguda per la Cuina de l’Empordanet. Es va tractar d’unir ceramistes i restauradors, per tal que cada binomi presentés la seva proposta.

Altres recursos que us poden interessar