Concerts al Fòrum Romà d’Empúries, maridant música i paisatge

Si d’alguna cosa ens podem enorgullir a les comarques gironines és de la gran quantitat d’espais meravellosos en que es desenvolupen els diversos festivals de música o arts escèniques. La riquesa natural i patrimonial d’aquest territori, juntament amb l’excel·lència en els serveis que es presten, és el principal argument per atraure i fidelitzar al visitant, així com per satisfer als residents de les poblacions on es celebren aquests esdeveniments. El cicle Concerts al Fòrum Romà d’Empúries és un d’aquests festivals en que l’emplaçament és tant o més important que la proposta artística.

El conjunt arqueològic d’Empúries és, sense cap mena de dubte, una de les zones de més interès cultural del país i una de les més belles. Es tracta d’un conjunt únic a la península, en que conviuen les restes d’una ciutat grega i una de romana, a la vora del mar. És aquest espai, al fòrum de la ciutat romana, que acull el cicle que enguany celebra la seva quarta edició i que tindrà lloc de l’11 al 13 d’agost amb les actuacions d’Els Amics de les Arts i Clementina (divendres 11), Blaumut i Pantaleó (dissabte 12) i Leiva, que clourà el festival (diumenge 13).

Organitzen aquest festival el mateix Museu Arqueològic de Catalunya-Empúries i TEMproduccions. Des del 2014, quan es va celebrar la primera edició de Concerts al Fòrum Romà d’Empúries, més de 10.000 persones han gaudit de la música i el patrimoni en aquest indret de mà d’artistes rellevants al nostre país com Adrià Puntí, Txarango, Blaumut -que enguany repeteixen- o Andrea Motis i Joan Chamorro.

Imatge Amics de les Arts: Toni Vílches.