Construir un nou concepte de ciutat sota la cúpula del DOR Museum

Us imagineu construir un nou concepte de ciutat, a partir de materials de rebuig industrial? El DOR Museum de Sant Julia de Ramis us n’ofereix l’oportunitat, el proper dia 8 de febrer i al llarg de tres sessions, a través de l’activitat La città infinita. De què estem parlant, exactament? Doncs de la realització d’una performance lúdica i sostenible, de donar vida plegats un nou concepte de ciutat, realitzant una instal·lació artística de 250 m2 sota la singular Cúpula del DOR Museum.

La proposta és cooperativa i intergeneracional, de manera que persones de diferents edats treballaran plegades en un projecte creatiu que ha de donar vida a una instal·lació artística única. Els maons amb els quals es construeix la ciutat són objectes de fusta polits de multitud de formes i mides. La creativitat dels participants en la utilització d’aquestes peces farà possible dissenyar les cases, les obres públiques i les carreteres d’aquesta ciutat imaginària, però sobretot aquesta fita comuna connectarà als participants en l’activitat, establint-se un espai de trobada i d’intercanvi d’idees. Nens, joves i adults col·laboren junts per construir una ciutat, d’acord amb les aspiracions i les habilitats de cadascun. La interacció dels adults amb els nens genera sinergies molt interessants, ja que la creativitat dels nens, combinada amb les habilitats dels adults pot tenir com a resultat projectes constructius i instal·lacions artístiques de gran impacte visual.

Cada grup de participants modelarà la seva città infinita, un projecte únic i irrepetible, a partir de la seva creativitat i les seves habilitats manuals. El fet que la varietat de peces sigui enorme, facilita l’augment del nombre de combinacions possibles, donant pas a un món de fantasia constructiva i a la imaginació de cadascun dels participants. Es tracta d’una nova manera de viure les coses i de relacionar-se amb els altres, una proposta innovadora que serveix per planificar junts un camí comú, independentment del resultat final, confiant en la intuïció i en la capacitat de cada participant d’implicar-se i entrar dins d’un joc sense fi.

Un altre dels valors de l’activitat és la sostenibilitat, ja que els materials constructius que utilitzen els participants en la proposta són, exclusivament, residus industrials, semi-treballats i semi-acabats, poc condicionats a usos i significats anteriors, de manera que es presten a la lliure interpretació per part de qui els manipula. Materials que han perdut el seu valor comercial, però que en les mans dels nous constructors adquireixen nous sentits i valors en el context d’aquesta performance, tenint en compte també el seu bagatge vital, de manera que els més joves s’hi aproximen de forma emocional i li donen un nou valor.

Aquesta és una activitat oberta a persones de totes les edats i se’n faran fins a tres sessions: de 10.30h a 12h, de 12.30h a 14h i de 16h a 17.30h. Es pot fer reserva online en aquest enllaç. Us atreviu a dissenyar el futur?

Imágenes: Web de La Città Infinita. CCCB , Thomas Vilheim 2018.