‘Criatures’, una exposició col·lectiva al Museu de la Terrissa de Quart

Criatures és la quarta exposició d’aquest any fruit de la col·laboració entre l’Associació Ceramistes de Catalunya i el Museu de la Terrissa de Quart, que aplega obra dels artistes ceramistes Ondina Oliva, Anna Ferrer i Leo Sánchez. La mostra es podrà visitar fins el 15 de desembre.

La paraula Criatures és el punt en comú i fil conductor de les peces d’aquests tres artistes. La figuerenca Ondina Oliva presenta a Quart una obra figurativa, amb una tècnica molt texturada plena d’ expressivitat.  Els acabats de tons vermellosos i grisos d’òxid en foc potencien la força de les seves peces. Per la seva banda, l’Anna Ferrer utilitza  línies geomètriques de superfícies suaus amb esmalts de tons clars. Crea  criatures una mica ambigües,  són estímuls per la imaginació. El diàleg amb l’espectador està servit. Per últim, Leo Sánchez  adopta la forma ovoïdal com identitat com a símbol de vida. Formes que  transmeten conceptes i vivències universals inherents a tots el essers, com la gestació, la mare, la lluita per la vida… Enguany ja havien exposat al museu gironí Dolors Bosch (Fragments de Temps), fins a nou artistes provinents de diversos punts d’Europa durant el segon Simposi de Ceràmica Negra, Pep i Jan Madrenas (Relleu) i Roser Oter y Alberto Bustos (…?).

El Museu de la Terrissa de Quart està ubicat en una bòbila que el consistori va decidir recuperar per establir-hi l’equipament. L’objectiu era doble. Primer, la conservació d’un edifici històric i segon, que el museu esdevingués un centre cultural obert, que fos punta de llança en la tasca de difondre i promoure el valor de la terrissa de Quart, creant un espai de conservació del patrimoni industrial de la localitat. Quart té una trajectòria de fins a set-cents anys pel que fa a l’activitat terrissera, que ha marcat el tarannà humà, econòmic, cultural i social del municipi. Gaudiu d’una visita al museu, de les seves exposicions temporals, però també de l’exposició permanent i del seu complet programa educatiu adreçat a les escoles.

Museu de la Terrissa de Quart. Horaris: Dissabtes de 10:30h a 14h. i de 16.30 a 20:00h. Diumenges i festius de 10:00h a 14:00h. Es duen a terme visites guiades concertades, per a grups organitzats i escolars. Visites guiades: Màxim 25 persones. Per grups, en hores convingudes. Tel: (+34) 972469171. Plaça de la vila, nº 2. 17242 Quart. E-mail: info@museuterrissa.cat.