La cultura popular i activa té lloc al Festival Som Cultura

Tallers de cuina tradicional, de ceràmica, de botànica, visites guiades pel patrimoni, concerts o teatre. Aquestes són les activitats que inclou el pack de cultura popular i activa del festival d’experiències culturals Som Cultura, que organitza el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona.

El cap de setmana de l’11 i 12 de novembre el Museu de la Pesca de Palamós acollirà un taller de cuina tradicional en que els participants treballaran els plats de mar i muntanya a l’Espai del Peix. També es realitza una visita guiada al Museu de la Terrissa i una demostració de torn per part de l’Associació de Terrissers Artesans de Quart, que ensenya com es treballa la roda i la tipologia de peces de Quart.

Aquest mateix cap de setmana també s’ha organitzat l’activitat Desperta els sentits a la Garrotxa: “Lluèrnia, el making of ‘Una mirada fotogràfica”, que es divideix en dues parts. La primera proposta la protagonitza Pep Sau, fotògraf professional d’arquitectura i paisatge i col·laborador habitual de RCR Arquitectes -premi Pritzker 2017-, que acompanya els participants en el recorregut del festival del foc i de la llum Lluèrnia, a plena llum del dia. La segona proposta la protagonitza Gràcia del Ruste que, abans que es faci fosc, acompanyarà els participants a gaudir de les instal·lacions dels diferents artistes i viure’n la seva màgia, descobrint com les han pensat i com les estan construint.

La proposta inclou visites guiades al nucli antic de Castell-Platja d’Aro i al Castell de Benedormiens; al patrimoni indià de Begur; a la Bisbal i al Terracotta Museu; al Jardí Botànic del Cap Roig; a Castelló d’Empúries o al monestir de Sant Pere de Rodes. També s’inscriu en aquest pack un descompte per assistir a l’espectacle Golem, de la companyia britànica 1927, que barreja teatre i llenguatge audiovisual, en el marc del festival Temporada Alta de Girona i Salt.

Imatges: Bernhard Mueller (Golem) / Festival Som Cultura / Lluèrnia.