Descobrir la Selva per Setmana Santa

La riquesa del patrimoni cultural i històric de la Selva permet organitzar activitats d’un gran valor en clau de coneixement i promoció, que resulten entretingudes i enriquidores pel visitant, aprofundint en el seu coneixement sobre el territori. L’empresa de serveis Atri, Cultura i Patrimoni, especialitzada en la promoció i difusió del patrimoni ha organitzat, per aquesta Setmana Santa, visites, rutes i experiències culturals de la mà d’especialistes -historiadors i/o arqueòlegs- amb una llarga trajectòria en l’estudi de la història i del patrimoni i amb un coneixement directe dels elements i indrets que es visiten. Són activitats a les quals el visitant es pot inscriure de manera individual o en grups. Perquè conèixer el patrimoni és estimar-lo.

Visites  i ruta culturals

Atri ha programat especialment per aquestes dates quatre visites culturals, de temàtiques diverses. Des de la visita a un camp d’aviació de la Guerra Civil titulada Bombes sobre Vidreres (13 d’abril, a les 11h), passant per les visites a la Caldes termal i modernista (13 d’abril, a les 18h) o la localitat d’Amer i el poder que sobre ella va exercir el monestir benedictí (14 d’abril, a les 11h), fins al descobriment dels secrets arqueològics de Tossa de Mar (16 d’abril, a les 18h). Pel que fa a la ruta cultural organitzada té el suggeridor títol de Bandolers i trabucaires al cor de les Guilleries (15 d’abril, a les 11h) i transcorre pels termes municipals d’Osor i Susqueda.

Experiències culturals

La mescla de gastronomia, arqueologia i història és la base de les experiències culturals que proposa Atri per Setmana Santa. La primera consisteix a maridar arqueologia i cervesa artesana a Vidreres (14 d’abril, a les 18h), en realitzar una visita guiada per un arqueòleg al castell de Sant Iscle i tot seguit una altra, també guiada, a l’empresa d’elaboració de cervesa artesanal La Selvaseria, ubicada al Mas Can Gruart, que inclou un tast de cervesa artesana i productes de proximitat. La segona experiència cultural proposada té a veure amb el passat termal de la vila de Caldes de Malavella (15 d’abril, a les 18h), amb una visita guiada per un arqueòleg a les termes romanes de Caldes, un berenar-tertúlia i un bany a la piscina termal exterior del Balneari Prats. La tercera experiència cultural (16 d’abril, a les 11h) té a veure amb l’origen de la Guerra dels Segadors a la Selva i una ruta en què es visita els llocs on es van desenvolupar els fets -Santa Coloma de Farners, Riudarenes i Sils-, complementada amb un vermut-tertúlia a l’Hostal Mallorquines.

Informació general

Els preus són el següents:

  • Visita Cultural. A partir de: 5€ adults, 3€ infants de 8 a 12 anys, gratuït menors de 8 anys.
  • Ruta Cultural: 9€ adults, 4€ infants de 8 a 12 anys, gratuït menors de 8 anys.
  • Experiències Culturals: consulteu i reserveu a: www.experienciesculturals.cat
  • Cal inscripció prèvia. Places limitades (Tel. 972.470.735 / 603.643.525 / 620.969.762 / info@atri.cat)

Detalls de les activitats: http://www.atri.cat/agenda i http://www.experienciesculturals.cat

  • Visites culturals: El mitjà de locomoció és a peu i són aptes per a tots els públics.
  • Rutes culturals: El mitjà de locomoció és en cotxe (propi) i a peu. En general, són aptes per a tots els públics.
  • Totes les activitats es poden realitzar per a grups concertats amb reserva prèvia.

Imatge: Caldes de Malavella. Maria Geli Pilar Planagumá. Arxiu Imatges PTCBG