Descobriu la poderosa petjada medieval a l’Empordà

Els consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà, amb el suport de l’associació Empordà Turisme i la Comissió Turística del Baix Empordà així com de diversos ajuntaments amb passat medieval, han programat un total de 51 propostes de visites guiades als espais medievals de les dues comarques, que s’ofereixen al llarg dels mesos d’estiu i fins ben entrada la tardor. Aquesta serà la quarta temporada que es posa en marxa aquesta acció cultural i turística que en la darrera edició, la del 2017, va aplegar a l’entorn d’uns 1.200 participants.

El calendari ofereix 29 visites guiades a l’Alt Empordà i 22 al Baix Empordà amb l’objectiu que els turistes i el públic en general tinguin la possibilitat de conèixer la zona, incloent aquells entorns que sovint no disposen de visites guiades convencionals o que tenen un accés complicat. En l’organització de les visites hi han participat 42 ajuntaments, els patronats de Sant Quirze de Colera i de la Mare de Déu del Mont, diferents museus i centres d’interpretació i el departament de Cultura de la Generalitat a través de l’Agència Catalana de Patrimoni.

Un desplegable amb les 51 propostes programades

Per tal de fer difusió d’aquestes visites, s’ha editat un fulletó desplegable on s’indica el dia de la visita guiada, la temàtica, l’hora, la durada i el preu (de gratuïtes i fins a cinc euros), entre d’altres característiques. També, un pòster que acompanyarà la difusió de les activitats. Cada ajuntament es fa càrrec de la reserva i del guiatge de la visita. S’ha animat els ajuntaments per tal que fessin coincidir aquest acte amb la festa major, una fira o qualsevol altre acte que els pogués ajudar a tenir prou visitants per realitzar la descoberta. Les visites s’han proposat sempre guiades, ja que es tracta d’una oferta única i que permet conèixer elements que es faran molt més entenedors i interessants si estan acompanyats d’una explicació. Els guies poden ser professionals o persones vinculades al municipi. Al costat d’aquests monuments poc coneguts, s’ha convidat als altres llocs que ja compten amb infraestructura regular a realitzar una visita especial pel calendari, o bé a incloure-hi una de les que programen habitualment. El preu de l’activitat no superarà mai els cinc euros, ja que l’objectiu és que aquestes visites puguin arribar a tothom, i que els visitants repeteixin durant tota la temporada.

Per reservar, cal trucar al telèfon o bé enviar un correu electrònic a l’espai que organitza la visita. Per dubtes o més informació, podeu contactar a: turisme@altemporda.cat (972 514 431) o turisme@baixemporda.cat (972 642 310). També podeu trobar agenda d’activitats a empordaturisme.com i visitemporda.com.

Imatges: Sant Quirze de Colera / Sant Pere de Rodes / Canònica de Santa Maria de Vilabertran / Font: patrimoni.gencat.cat