Divendres d’agost al paradís del Jardí Marimurtra de Blanes

La millor opció per passar les nits dels divendres del mes d’agost és el Jardí Botànic Marimurtra de Blanes, una mena de paradís terrenal promogut a mitjan segle XX per l’empresari alemany resident a la vila selvatana Carl Faust, escoltant alguns dels millors cantants del panorama musical català.

El cicle Les Nits de Marimurtra van començar amb la cantant de blues Bigmama (Montse Pratdesaba), però en el seu cartell també hi són el trio Menaix a Truà (9 d’agost), que formen Juanjo Muñoz (component de Gossos), el cantant menorquí Cris Juanico i el magnífic guitarrista Toni Xuclà. Cadascun té la seva carrera musical per separat, però conjuntament ja han publicat fins a cinc discos des que van començar a tocar junts, l’any 2000.

Jardí Marimurtra de Blanes. Fundació Carl Faust. Arxiu Imatges PTCBG.

La cantant Maria del Mar Bonet, una de les veus femenines més importants de la música catalana, pujarà el dia 16 d’agost a l’escenari del Templet de Linné per oferir un concert exclusiu i molt especial. La carrera d’aquesta carismàtica artista és dilatada, havent publicat una trentena llarg de treballs discogràfics. El darrer, Ultramar (2017), inspirat en la música cubana. Maria del Mar Bonet oferirà un concert amb un recull de cançons de tota la seva trajectòria.

El relleu a Maria del Mar Bonet, el 23 d’agost, l’agafarà la cantant Susanna del Saz, que clourà el cicle. Susanna del Saz és la única artista que ha participat al llarg de totes les edicions (13) de Les Nits de Marimurtra. La cantant gironina estarà acompanyada al piano de Joan Sadurní i interpretarà un recull de cançons d’estils molt diversos. Tots els concerts comencen a les 10 de la nit, tot i que les portes s’obren a 2/4 de 9 del vespre, la qual cosa permet als assistents fer una plaent passejada pels jardí al capvespre. Podeu obtenir més informació i comprar les vostres entrades en aquest enllaç.