El centre històric de Castelló d’Empúries serà una galeria gegant amb la Ruta de l’Art

El cap de setmana de l’11 al 13 d’octubre el centre històric de Castelló d’Empúries estarà farcit d’art. Fins a un centenar d’artistes protagonitzaran una exposició col·lectiva gegant, distribuint les seves obres en un total de 14 espais diferents d’interès arquitectònic. Aquesta mostra artística, batejada com la Ruta de l’Art i que arriba a la seva 12a edició, té com a principal característica la combinació d’art, patrimoni i gastronomia. Enguany han estat convidats artistes d’Euskadi i Catalunya Nord.

Les obres que estaran instal·lades al llarg del recorregut, en els 14 espais expositius que són de titularitat pública i privada, són de disciplines diferents. Enguany s’han incorporat nous espais a la ruta, com l’Hort del Convent de Santa Clara, els Jardins del Palau Macel·li, que ja havia estat inclòs en d’altres edicions i s’ha recuperat, i el Pati del Palau dels Comptes. L’itinerari pel centre històric es complementa amb activitats com tastets de vins, un concurs pels més joves anomenat RutaKids i un seguit de visites guiades. El RutaKids és una de les activitats que intenta que el públic sigui partícip de la mostra, ja que els més petits poden presentar d’aquesta manera la seva obra. El Rutagram és una altra de les iniciatives que mira de fer participar al públic, ja que l’organització premiarà les millors fotografies que es pengin de la Ruta de l’Art a Instagram amb l’etiqueta #Rutagram.

L’esdeveniment, comissariat per l’artista Anna Maria Constanseu també compta amb el Mercat d’Art, que completa el circuit amb un espai dedicat a la venda d’obres en petit format i preu assequible. La recaptació és destinada a l’associació MIFAS de bàsquet en cadira de rodes. El dia 11 a les 4 de la tarda es farà l’obertura oficial amb sortida a la Farinera, mentre que l’acte d’inauguració tindrà lloc a les 8 del vespre a la Basílica de Santa Maria amb actuació de musicArt i un correfoc. Més informació en aquest enllaç.

Imatge de capçalera: Fragment de la Pintura a l’Oli 100 cm x 50 cm. / Port de la Selva / Josep Plaja