El Festival Strenes comença a mostrar les seves cartes per l’edició d’enguany

És una mà guanyadora, sense dubte, la que disposa el Festival Strenes per aconseguir un èxit artístic i de públic en l’edició d’enguany, que es celebrarà a Girona del 28 de març al 3 de maig propers. El festival, que arriba a la setena edició, ja va fer un avançament de programació abans del Nadal i va confirmar que a Girona hi estrenaran disc els Blaumut (30 d’abril), a les escales de la Catedral; que hi actuarà Sopa de Cabra (4 d’abril, a l’Auditori de Girona) -està a punt d’exhaurir les entrades- i que també seran a Girona la cantautora Suu (3 d’abril a la Mercè), el terrassenc Miki Núñez (25 d’abril a l’Auditori) i La Casa Azul, també a les escales de la Catedral (2 de maig).

Continuant amb el reguitzell d’artistes ja anunciats, el malagueny El Kanka actuarà a l’Auditori de Girona (18 d’abril), mentre que a La Mirona hi tocarà Leon Benavente (4 d’abril), per fer les delícies dels amants de l’indie-rock. El públic també podrà acompanyar els Glaucs en la celebració del seu 25è aniversari, que tindrà lloc al Teatre Municipal de Girona (17 d’abril) i s’hi preveu que també facin acte de presència sobre l’escenari alguns amics del grup. Però és que el Strenes també ha programat una gran xefla, una festa, pel dia 18 d’abril a La Mirona de Salt, amb un menú molt generós: hi actuaran Oques Grasses, que tocaran cançons del seu nou disc Fans del sol, el grup de la garriga Gertrudis i els Koers, que presentaran el seu segon disc.

A més dels artistes que ja hem esmentat, el Festival Strenes també té al cartell artistes de renom internacional, com ara l’homenatge a Nirvana que li retran Lori Goldston & The Buzz Lovers, a l’Auditori de Girona (3 d’abril) o l’estrena del treball conjunt de Lee Ranaldo & Raül Refree, titulat Names of North End Womantambé a l’Auditori (17 d’abril). I per si tot això fos poc, l’organització de Strenes ja ha anunciat que s’incorpora al cartell el grup Fangoria, que presentaran a La Mirona de Salt (30 d’abril) les cançons del seu nou disc Extrapolaciones y respuestas.

Les entrades per als concerts que ja han estat anunciats són a la venda a la web del festival. Properament, Strenes donarà a conèixer la resta de grups i artistes que completaran el cartell. Stay tuned!