El març és el mes de la dona al Museu de la Terrissa de Quart

El mes de març ha estat decretat el mes de la dona al Museu de la Terrissa de Quart. L’ajuntament d’aquesta localitat del Gironès i els responsables de l’equipament han cregut oportú reivindicar el paper de la dona i l’eix central de la reivindicació és l’exposició col·lectiva La terra i la dona. L’exposició, organitzada per l’associació Artistes a Cel Obert, es va inaugurar el passat dia 7 i es clausurarà el dia 29 d’aquest mes de març. El terme “terra” s’entén en aquest cas tant des del punt de vista material com també des del seu caràcter simbòlic i la mostra és una proposta expositiva que ha convidat les dones artistes de qualsevol disciplina a crear una obra que tingui relació amb aquests dos conceptes, donant prioritat a la utilització del fang i la terra com a material artístic. A la crida hi van respondre fins a 54 dones artistes, que hi tenen obra representada després que, durant el mes de setembre de l’any passat, es va celebrar una prèvia a Rupià, on ja es van poder veure algunes de les peces.

La performer Denys Blacker.

A més de l’exposició, el Museu de la Terrissa també ha programat una taula rodona pel dissabte 14 de març (18h-20h), titulada Les dones als obradors de Quart, que es durà a terme a la Biblioteca Miquel Pairolí i que estarà moderada pel Dr. Narcís Soler (Universitat de Girona). El dissabte següent, el dia 21 (18h-19.30h) es podran escoltar dues ponències. La primera es titula Terrissa negra d’època medieval i post medieval: fonts i mètodes per a una anàlisi històrica integrada a càrrec de la Dra. Esther Travé, arqueòloga, professora associada de la UB i membre del Grup de Recerca d’Arqueologia Medieva i Post medieval de la UB. La segona ponència, a càrrec de la geòloga Anna Anglisano, bredenca, filla de terrisser i doctoranda de la UAB, porta per títol La identitat de les argiles catalanes. Totes dues ponències es podran escoltar a la Biblioteca Miquel Pairolí.

El dissabte 28 de març es farà el darrer acte d’aquest cicle La terra i la dona al mateix Museu de la Terrissa. Seguint amb el seu fil conductor, Artistes a Cel Obert han convocat una trobada de performances i poesia (18h-20h). Les performances aniran a càrrec de Denys Blacker, Juliette Murph, Montse Seró -comissària de l’exposició- i Natàlia Espinet, mentre que la poesia la hi posaran Berta Cabré, Ester Xargay, Fuensanta Solana i Piròmana d’Argos. L’entrada a tots aquests actes és lliure i gratuïta.

Museu de la Terrissa de Quart. Plaça de la vila, 2. 17242 Quart. / Tel. 972469171. Dissabtes de 10:30h a 14h. i de 16.30 a 20h. Diumenges i festius de 10:00h a 14h