El Milestone Project o la transformació de Girona

La democratització de l’art, un concepte que està en boca de molts, té la seva expressió més ajustada a Girona, amb la celebració, cada any, del festival d’art urbà Milestone Project. Enguany Axel Void (Estats Units) plasmarà una obra de gran format a tres parets del Campus de Montilivi de la Universitat de Girona, una obra que serà la il·lustració estrella d’aquesta edició del Milestone, que finalitzarà el 21 de setembre, una vegada hagin estat rubricades les obres dels artistes participants. Void, que va viure una temporada a Espanya i va estudiar Belles Arts a Sevilla, Granada i Cadis, ha obert la programació i treballa fins el dia 12 en tres parets de gran format a l’edifici Lear del Campus Montilivi de la Universitat de Girona. A més de Void, també deixaran la seva petjada artística a la ciutat Mohamed L’Ghacham (Marroc) i Millo (Itàlia). La participació de L’Ghacham es durà a terme al carrer Cadí, de Taialà.

Una obra d’Axel Void a Itàlia.

Una de les actuacions emblemàtiques del festival serà la de l’artista italià Millo, que s’ha avingut a col·laborar amb els germans Roca per tal de crear un mural urbà en homenatge als seus pares al barri de Taialà de Girona, un barri en el qual el Milstone no hi havia tingut presència fins ara. Millo farà la seva actuació a la Plaça Germans Sàbat Residenc del 12 al 19 de setembre. L’obra recull la voluntat dels Germans Roca de fer un homenatge als seus progenitors.

La Cocollona, al carrer Figuerola.

El Milestone Project, el Festival d’Art Urbà Contemporani de Girona, va néixer el 2012 amb l’objectiu de connectar la cultura i la societat, a partir de la transformació de l’espai públic. Durant set edicions hi han participat els principals artistes urbans de l’escena internacional, que han transformat part de la ciutat amb obres d’art de gran format, deixant imatges icòniques. Actualment és possible fer un itinerari artístic a la ciutat, com si es tractés d’una galeria d’art a l’aire lliure.