El millor regal per Nadal: els Moments a la Costa Brava i el Pirineu de Girona

Tot sovint ens costa trobar el regal perfecte, encertar-la, en una societat de consum en la qual les coses materials tenen potser més pes del que seria aconsellable. En el context actual, us proposem regalar experiències, un regal que té més possibilitats tant de sorprendre el destinatari, com de transcendir, de convertir-se en quelcom memorable. La campanya Aquest Nadal, regala Moments a la Costa Brava i el Pirineu de Girona, és la nova proposta del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona per aquestes festes. La pandèmia ens ha obligat a tots a reinventar les vacances i escapades, de manera que aquest és un bon moment per tornar als orígens, consumir productes de proximitat i fer-nos costat els uns als altres. Possiblement això ens permeti descobrir o redescobrir destinacions de proximitat, que desconeixíem.

Sant Climent de Talltorta. Arxiu Imatges PTCBG.

La campanya consta de més d’un centenar d’experiències autèntiques i singulars, organitzades per empreses i entitats locals, que volen apropar al públic català la Costa Brava i el Pirineu de Girona i que afirmen que serveix “per connectar persones”. Aquestes empreses s’han abocat en el procés de construcció d’aquesta campanya, que ha acabat amb un total de 110 experiències seleccionades. Les propostes formen part de l’oferta turística de diverses empreses i entitats del territori adherides als clubs del Patronat de Turisme Costa Brava. Diversificació seria possiblement el concepte que descriu millor el gruix de la iniciativa, ja que les activitats proposades permeten conèixer tant la Costa Brava com el Pirineu de Girona des de molts punts de vista, representant la diversitat del territori. A més, les activitats s’adapten a tot tipus de pressupost i van encarades a parelles, famílies o amics.

Museu Etnogràfic de Ripoll. Foto: Joan Toll Tayant. Arxiu Imatges PTCBG.

Aquesta acció s’inicia aprofitant la proximitat de les festes de Nadal, tot i que els vals o paquets de regal seran vigents durant tot el 2021, atenent a la incertesa de la situació actual i la dificultat de fer plans a curt termini. Les experiències s’han distribuït en diversos àmbits, per tal que tothom trobi la proposta que més l’atregui: Cultura, Golf, Enogastronomia, Salut i benestar, Natura Actiu, Restaurants i Escapades.

Pel que fa a les experiències incloses en l’àmbit cultural, la campanya inclou 8 propostes: Les Claus de les esglésies de la Cerdanya, Lloret Nature, (Re)Descobreix el Gironès, Gimcana al Museu Etnogràfic de Ripoll, Escapada Costa Brava, Descobrir Girona, Coneix Lloret de Mar i Enfarina’t: visita guiada i tast. Molt resumit fa patxoca: interiors espectaculars d’esglésies romàniques; descobriment de patrimoni natural; coneixement de pobles medievals, conjunts emmurallats i jaciments arqueològics; una activitat familiar en un equipament museístic; un conjunt d’activitats culturals i estada a Calella de Palafrugell; una visita a fons a la seductora capital gironina; una estada a Lloret que combina visites guiades i activitats de salut i una visita guiada a l’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries.

Jardins de Santa Clotilde, de Lloret de Mar. Foto: M. Geli/P. Planagumá. Arxiu Imatges PTCBG.

Els àmbits assenyalats, però, no són impermeables, ja que algunes de les activitats que us hem indicat del sector de la cultura també n’inclou del de salut i benestar, escapades o restaurants. Perquè vejam qui s’atreveix a dir que no és cultura la proposta Rutes Brugarol arquitectura RCR, una visita guiada per l’obra arquitectònica de RCR Arquitectes, al Mas del Vent de Palamós i el celler Brugarol amb tast de vins i productes del mas, a més d’un dinar a la Finca Bell.lloc. O també les estades d’un cap de setmana en bungalous, al Càmping Bassegoda Park, amb sessions de bateig astronòmic a l’Observatori Astronòmic d’Albanyà.

Us oferim una eina excel·lent per planificar el vostre Nadal, amb seguretat i amb estil. Gaudiu a fons de la proposta!