El Museu d’Art de Girona en clau de dona

Aquesta és una setmana reivindicativa del paper de les dones a la societat. El Museu d’Art de Girona s’hi ha sumat i ha organitzat una nova proposta de visita guiada, que es farà per primera vegada el proper dissabte dia 9 de març, i que consisteix en una visita a la col·lecció permanent del museu, però en clau de gènere. Aquesta proposta s’emmarca en les línies de treball ja encetades pel mateix museu, que té com a objectiu valorar i difondre les dones artistes i el paper de la dona en l’art.

En la selecció d’obres que seran objecte de la visita, les dones hi són presents com a motiu iconogràfic, o bé perquè s’amaguen darrere de l’encàrrec o la producció d’una obra, per exemple. Al mateix temps, les peces admirades permetran als visitants analitzar casos de la vida quotidiana o de relacions socials que van viure les dones de l’època medieval. La visita, titulada md’A en clau de dona, està inclosa en el conjunt d’actes del Dia Internacional de la Dona i és la primera part d’un itinerari temàtic que, partint de l’època medieval, s’anirà ampliant a la resta de col·leccions del museu i períodes de la història, i que el museu està treballant amb la voluntat de sumar aquests continguts a la nova audioguia del museu, que es troba en curs d’execució. Per anar fent boca, el Museu d’Art ha iniciat aquesta setmana un fil en el seu perfil de twitter, en el qual presenta algunes de les obres que formaran part de la visita com són un capitell romànic, de l’església parroquial de Sant Privat d’en Bas (s.XII-XIII); un capitell de la Casa de la Canonja de Girona (finals s. XII) o un Cap de Dama, una mènsula procedent de la plaça dels Lledoners de Girona (s. XIII).

Teresa Vinyoles, historiadora medievalista especialista en l’estudi de les dones, i Carme Clusellas, directora del Museu d’Art de Girona, seran les responsables de guiar la visita, que començarà a 2/4 de 12 del matí. El preu és de 4,5€ pel públic general i de 2€ pels membres de l’Associació d’Amics del Museu d’Art. Les places són limitades i es recomana reservar amb antelació trucant al tel. 972 20 38 34.