El National Theatre Live torna al Cinema Truffaut

El cicle Nacional Theatre Live continuarà l’any 2019 al Cinema Truffaut de Girona fins el proper mes de juny. Aquest cicle presenta la projecció en pantalla gran, alta resolució i una realització adequada d’algunes de les grans produccions del teatre londinenc. Els dos primeres espectacles del cicle van permetre als espectadors gironins gaudir, al 2018, de Frankenstein, dirigida per Danny Boyle i amb Benedict Cumberbatch al repartiment, i d’El Rei Lear, amb Ian McKellen en el paper protagonista. Totes les projeccions són en versió original subtitulada i comencen a les 20h. Encara queden cinc magnífics espectacles que s’han de projectar:

La gata sobre la teulada de zinc calenta (Cat on a hot tin roof)

Es tracta d’una obra mestra de Tennessee Williams. La dirigeix Benedict Andrews, que ja va obtenir un gran èxit amb Un tramvia anomenat Desig, també de Williams. La peça està protagonitzada per Sienna Miller, Jack O’Connell i Colm Meany i explica la història d’una nit aparentment tranquil·la a Mississipí, en que una família del sud es reuneix a la seva plantació de cotó per celebrar l’aniversari de Big Daddy. La calor abrusadora és gairebé tan opriment com les mentides que es diuen; Brick i Maggie fan equilibris sobre els secrets i les tensions sexuals que amenacen de destruir el seu matrimoni i, amb el futur de la família en joc, quina versió de la veritat és real? Quina s’imposarà? Projecció: 28 de febrer. Compreu l’entrada aquí.

Juli Cèsar (Julius Caesar)

Ben Whishaw, a qui els gironins ja vam poder veure al film El perfum, és un dels protagonistes d’aquesta peça de Shakespeare, en que fa el paper de Brutus. L’acompanyen Michelle Fairley (Cassi), David Calder (Cèsar) i David Morrissey (Marc Antoni). En aquesta obra, Cèsar torna victoriós a Roma i és rebut pel poble, que l’adora. La seva fama alarma a l’elit política romana, que conspira per fer-lo caure. Després del seu assassinat, la guerra civil esclata als carrers de la capital. Nicholas Hytner és el director escènic d’aquest espectacle. Projecció: 21 de març. Compreu l’entrada aquí.

Julie

Vanessa Kirby i Eric Kofi Abrefa formen part del repartiment d’aquesta producció dirigida per Carrie Cracknell. Es tracta d’una adaptació de Miss Julie, d’Ibsen, a càrrec de Polly Stenham en que la protagonista és una dona soltera i independent, amb un punt indòmit, que celebra una festa. En el transcurs d’aquesta, a la cuina, Jean i Kristina s’encarreguen de la neteja, aleshores Julie s’embranca en un joc de poder amb Jean que, ràpidament, es converteix en una despietada lluita per la supervivència. Projecció: 25 d’abril. Compreu l’entrada aquí.

Macbeth

Aquesta és possiblement, juntament amb Ricard III i Titus Andrònic, una de les tragèdies més devastadores de Shakespeare. Rufus Norris dirigeix aquesta posada en escena, que posa el focus en les seqüeles d’una sagnant guerra civil i la lluita per la supervivència dels Macbeth, que es veuen empesos a conquerir la corona. Rory Kinnear i Anne-Marie Duff interpreten Macbeth i Lady Macbeth. Projecció: 9 de maig. Compreu l’entrada aquí.

Antoni i Cleopatra (Antony & Cleopatra)

El repartiment, dirigit per Simon Godwin, està encapçalat per Ralph Fiennes i Sophie Onokedo, que interpreten la famosa parella fictícia de Shakespeare, immersa en una tragèdia de política, passió i poder. Cèsar i els seus assassins han mort. El general Marc Antoni governa al costat dels seus companys defensors de Roma, però en els límits d’un imperi devastat per la guerra, la reina Cleopatra i el general romà s’han enamorat profundament. S’estableix una tràgica lluita entre la devoció i el deure, l’obsessió es converteix en un catalitzador per a la guerra. Projecció: 13 de juny. Compreu l’entrada aquí.