El patrimoni rep una atenció especial al Festival Som Cultura

Som al meridià del festival d’experiències culturals Som Cultura, que posa una atenció especial sobre el patrimoni. De fet, aquest és un dels eixos de la programació del festival, que inclou visites guiades a monuments i edificis d’interès, però també rutes que giren al voltant de la gastronomia, llegendes, el comerç o la història.

Les rutes que us ofereix el festival fins a final de mes tenen un munt de títols suggeridors: Ruta de castells amb l’arqueòleg (dia 16, 10h) a Caldes, Vidreres i Maçanet; La ciutat que vestia de negre. Visita guiada a la Girona conventual (dia 16, 10:30h); Visita i itinerari guiat: l’art del vitrall (dia 16, 11:30h) al Museu d’Art de Girona; Castell d’Hostalric, la història d’una fortalesa (dia 16, 12h); Llegendes & Arquitectura del Call de Girona (dia 16,12h); Girona en clau ODS (dia 16, 16h); Visita guiada “Comerços històrics” de Girona (dia 16, 16:30h); L’Aigua de Girona (dia 17, 10:30h); Visita Guiada Racons Secrets de Girona (dia 17, 10:30h); Vermut amb Carl Faust (dia 17, 10:30h) al jardí botànic Marimurtra de Blanes; La Capsa de Pandora (dia 17, 11h), a Tossa; I tu, quina peça exposaries? (dia 23, 11h), al Museu de la Garrotxa; Som el que mengem (dia 23, 11h), a Olot; Altres camins de l’exili. L’ Albera i el Castell de Requesens (dia 24, 10h); Les barraques de pescadors de la Costa Brava (dia 24, 10h), des de la Fosca, o Visita al Parc Neolític de la Draga (dia 24, 11:30h).

D’entre aquestes rutes, cal destacar la visita i itinerari guiat: l’art del vitrall, pel fet que comença amb un nou recurs audiovisual, Vitralleria medieval i que es completa amb l’exposició Vitralls, la llum de la Catedral de Girona que mostra fragments de vitralls del segle XIV procedents de la catedral, acompanyats de les taules de vitraller, conegudes internacionalment per la seva singularitat. Anna Santolaria, artesana vitrallera, és qui guia el públic i el porta des de l’exposició permanent del Museu d’Art, a l’observació dels vitralls de la Catedral de Girona i al seu propi taller d’elaboració i restauració de vitralls, «Can Pinyonaire», al barri vell de Girona.

Tota la informació la trobareu en aquest enllaç i recordeu compartir la vostra experiència a Instagram amb l’etiqueta #InstaCultura, teniu temps fins el 30 de novembre! Hi haurà premi a les 3 millors imatges! Animeu-vos!

Foto capçalera: Girona. Banys Àrabs. Hecktic-Travels. Arxiu PTGCB.