El pont de Camprodon, fonts, rius i els golluts de Ribes

El festival d’experiències culturals Som Cultura continua aquest cap de setmana a les comarques del Ripollès i la Cerdanya. A Camprodon hi ha programades dues activitats, relacionades amb l’arquitectura de dues èpoques ben diferents.

La primera proposta és familiar i està relacionada amb el Pont Vell. Es celebrarà el dissabte dia 17 (12h) es titula El misteri del pont de Camprodon i, a partir d’uns plànols antics, els participants han de resoldre un enigma a partir de respostes que han de trobar en indrets de la vila per tal de poder refer el pont. L’activitat és recomanada per a nens i nenes de 6 a 12 anys, que han d’anar sempre acompanyats d’un adult responsable. Més informació i reserves: Lux Mundi 628434643 / info@luxmundi.cat. Oficina de Turisme i Mancomunitat 972740010 / turisme@valldecamprodon.org / mancomunitat@valldecamprodon.org.

La segona proposta relacionada amb Camprodon també està adreçada a nens i nenes a partir de 6 anys amb acompanyants, però es farà a la tarda (16.30h). Es titula El quadern de butxaca de l’arquitecte i els participants, a través de la mirada i els esbossos de l’arquitecte Juli Maria Fossas, descobriran les mostres de modernisme que hi ha escampades a la vila de Camprodon. Més informació i reserves: 972 74 00 10 / turisme@valldecamprodon.org.

Una altra de les propostes programades, el dissabte 17 (16.30h) es celebrarà a Ribes de Freser i està relacionada amb les fonts, els rius i els nans dels Pirineus o el que es coneixia com a golluts, una comunitat que vivia a la part alta de la Vall de Ribes. Ribes de Freser: fonts, rius, homes, dones i nans al Pirineu és un passeig per diferents indrets del poble i en cada espai s’explica una història o una llegenda. Més informació i reserves: 972 727 728 / turisme@vallderibes.cat.

El Som Cultura també arriba a la Cerdanya amb l’activitat Els vermuts nòrdics dels romans. Consisteix en una visita guiada al Museu Espai Ceretània de Bolvir de Cerdanya, que finalitzarà amb un tastet típic romà. Més informació i reserves: 972 89 50 01 / espaiceretania1@gmail.com.

Imatges: El Pont Vell. Jase Wilson. Arxiu PTCBG. / Hotel Rigat. Camprodon. Enfo.