Els museus de les comarques gironines us donen la benvinguda aquest estiu!

Els 26 museus de la Xarxa de Museus de les Comarques Gironines ja estan preparats per donar la benvinguda als seus visitants aquests estiu. És per això que han projectat i posat en marxa la campanya Estiu al Museu. Després d’una època, la del confinament, que els ha buidat de visitants durant gairebé 4 mesos, ara aquests equipaments han organitzat una obertura al públic gradual i adaptant les activitats a les normes de seguretat sanitària.

Durant el confinament els museus han potenciat la seva projecció virtual, amb un munt de visites que es podien fer a través d’internet, jocs, audiovisuals, però ha arribat el moment de tornar a admirar, físicament, els seus fons, de tornar a passejar i conèixer-los. És per això que la xarxa ha engegat la campanya Estiu al Museu, que és una ampliació de la campanya anomenada Nadal al Museu. Fins i tot l’extraterrestre protagonista és el mateix.

Durant aquesta campanya, com al Nadal, cada museu obsequia als visitants més joves amb articles de marxandatge, que podia variar en funció del museu i la quantitat d’existències, i amb un llibret en el qual cada museu hi proposa una activitat. Ja sigui resoldre enigmes, descobrir itineraris ajuntant punts, recórrer laberints, cercar diferències, completar dibuixos o desxifrar missatges. A més, cada museu té un extraterrestre diferent, fent una activitat pròpia de l’equipament que representa. Cada activitat va acompanyada també d’una dada curiosa sobre el museu, els seus fons o alguna peça concreta.

La campanya d’estiu també inclou el llançament de cinc vídeos, fets amb la idea de posar-vos la mel al llavis i mostrar-vos només quatre pinzellades del que podreu trobar en els museus gironins.

Matinals del Museu del Suro

Alguns museus han organitzat activitats expressament per a l’estiu. Us en remarquem algunes, com ara les matinals sureres preparades pel Museu del Suro de Palafrugell -també es realitarà a Cassà de la Selva- pels caps de setmana de juliol i agost a les Gavarres, anomenades De l’arbre al tap, del tap a la taula. Aquesta és l’única època de l’any en que es pot pelar un suro i les matinals proposen un viatge, del bosc a la taula, on descobrireu l’apassionant món del suro: des que els peladors pelen l’escorça de l’alzina surera fins al tap, un element clau en els millors vins del món. Viureu la pela del suro en directe a l’espai natural protegit de les Gavarres, compartint la saviesa i l’experiència d’aquests professionals del món forestal, part del nostre patrimoni i a més gaudireu d’un esmorzar temàtic, una visita cultural i una degustació de vins. Tota la informació la trobareu en aquest enllaç del Concorci de les Gavarres o en aquest altre, del Museu del Suro.

D’altra banda, després de deu setmanes de tancament dels espais del Museu del Suro i amb la finalització de l’estat d’alarma, ja s’han tornat a obrir les portes del Dipòsit d’Aigua Modernista de Can Mario, amb el control de l’aforament al 50% i amb les mesures de seguretat recomanades, de forma que es pugui proporcionar una visita segura i saludable.