‘Empordà industrial’, a l’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries

Una cita d’Ernest Lluch resumeix la filosofia de l’exposició Empordà Industrial, que es pot visitar fins l’1 d’octubre a l’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries: «La idea d’un Empordà únicament agrari no té cap sentit.» La mostra és fruit de 2 anys de recerca realitzats en el marc d’un projecte col·laboratiu, amb el suport de la Diputació de Girona, de tres museus del Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya -Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries, Museu del Suro de Palafrugell i Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya-, i presenta a través d’imatges, audiovisuals, objectes i maquetes, un recorregut pels diferents paisatges i les indústries de l’Empordà ja des del s. XVIII.

En aquesta mostra també es posen de rellevància els dos models industrials diferenciats a l’Alt i al Baix Empordà: la comarca del suro i el centre comercial i industrial de Figueres. L’exposició, en la qual els museus han treballat més enllà de les seves circumscripcions locals per poder oferir una visió integrada d’un període històric, la industrialització, que ha estat un dels més destacats de la nostra història contemporània de Catalunya, ha estat comissariada per Eusebi CasenellesLa mostra romandrà a l’Ecomuseu-Farinera fins a l’1 d’octubre i llavors itinerarà a la resta de museus que l’han produït: de novembre 2017 a març 2018 al Museu del Suro de Palafrugell i d’abril a novembre 2018 al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya de Terrassa.

Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries. C/ Sant Francesc, 5-7. 17486, Castelló d’Empúries , Alt Empordà. Tel. 972 25 05 12 http://www.ecomuseu-farinera.org/ca Imatge: patrimoni.gencat.cat