Escape Room al Museu dels Sants d’Olot: ‘Un sacco di sangue’

Hi ha maneres i maneres de visitar un museu. Ja fa un cert temps que aquests equipaments miren d’adaptar-se als temps, on la competència en l’àmbit de les alternatives culturals i d’oci és ferotge. Una de les possibilitats és oferir la possibilitat de conèixer els seus fons a través d’activitats que darrerament s’han posat de moda. Cal imaginació i originalitat per aconseguir atraure al públic. El Museu dels Sants d’Olot va posar en marxa el mes de setembre passat una activitat que està resultant un èxit: una escape room.

Els responsables del museu l’han titulat Un sacco di sangue i ho expliquen d’aquesta manera: “Des de fa diverses setmanes estan arribant al Museu dels Sants un seguit d’amenaces molt inquietants. El perill sembla imminent. Podreu entrar al Museu per mirar de treure’n l’entrellat, però només els més intrèpids i astuts aconseguiran sortir-ne abans que s’esgoti el temps.” Qui desitgi jugar i, al mateix temps, descobrir el museu i el seu fons, hi pot anar sol o en grup i, per poder sortir, només tindran setanta minuts per investigar recorrent les sales i els passadissos del museu i resoldre el misteri proposat. La història d’aquest enigma es basa en un fet real. El protagonista és un membre de la màfia que era client dels Tallers dels Sants d’Olot, que tenien anomenada, on cada estiu hi feia una compra molt i molt especial.

Cada primer i tercer dissabte de mes, a partir de 2/4 de 8 del vespre, s’engega aquest escape room. Per participar es recomana tenir més de 16 anys i els grups són de com a màxim 6 persones. El preu individual és de 14 euros i les inscripcions es poden realitzar a través del mail museusants@olot.cat o trucant al 972 26 67 91.