Estel Ciurana obre el cicle “Subtil” a l’Espai 3er Esquerra

La fotògrafa Estel Ciurana obre el dia 15 de setembre (19.30h) el cicle expositiu Subtil, a l’Espai 3er Esquerra (CoEspai) de Girona, amb els seus paisatges idíl·lics i solitaris carregats d’una atmosfera mística que evoca un món irreal. Subtil, segons la comissària del cicle, Sol Riera (1981), “és un cicle expositiu que gira entorn de les essències imperceptibles que desprèn un cos. Només alguns éssers perspicaços són capaços de desvelar l’extracte que desprèn la pell i veure’n allò que en resta colgat. Tres artistes ens mostraran amb subtilesa els missatges que s’amaguen darrere de les seves representacions. La sensualitat, la força, la calidesa i la contundència del cos femení desvela múltiples interpretacions que subtilment ens aniran descobrint.”

8. Inv_Estel_Ciurana

L’obra de la primera creadora que obre el cicle, Estel Ciurana, que es podrà visitar fins el proper 13 d’octubre i que porta per títol un mot tan gràfic com Sibil·lina -força accepcions del mot podrien ser vàlides pel cas-, mostra un profund compromís amb la bellesa i la sensualitat del cos. En aquest cas es tracta d’una sèrie d’autoretrats amb què crea un entorn imaginari i juga amb la insinuació de l’estar i no estar. A partir de paisatges naturals idíl·lics, amb un punt d’irrealitat fins a allò oníric, hi introdueix el seu cos, una única presència que s’esvaneix a través de tècniques fotogràfiques, fins que només hi roman l’essència d’aquesta presència, el record que, sense adonar-nos-en, de manera enigmàtica, ho ha impregnat tot. Impossible, en el futur, recordar el mateix paisatge sense aquesta petja indeleble, però invisible.

flyerEstel Ciurana, Mar Serinyà i Wäwä són les tres creadores que mostraran la seva obra en aquest cicle expositiu, que donarà continuïtat també al projecte editorial que CoEspai va iniciar a mitjan del 2015, Edicions 3er Esquerre, que va debutar en aquest àmbit amb el cicle Realitats alterades, un cicle que va donar peu a una publicació híbrida, a mig camí entre el catàleg d’exposicions i el llibre d’artista, que incloïa un llibret amb textos al voltant dels projectes expositius i quatre peces produïdes exclusivament per aquest format pels artistes participants, firmades i seriades. El passat 9 de setembre, a l’Espai 22 de Girona, Ciurana va presentar el seu llibre d’artista basat en Sibil·lina, que porta el mateix títol de l’exposició. Posteriorment es presentaran els respectius llibres d’artista de Mar Serinyà i Wäwä. La col·lecció es podrà adquirir en el seu conjunt, o cada obra de manera independent. L’editorial entén que cada llibre és una prolongació i no un catàleg del projecte expositiu de cadascuna d’aquestes tres creadores.