Experiències per gaudir en família al festival Som Cultura

La primera edició del Som Cultura, el festival d’experiències culturals de les comarques gironines, va atraure l’any passat un públic nombrós i les activitats organitzades van ser acollides amb molt interès. El mes de novembre es celebrarà la segona edició d’aquest festival, que té com a objectiu desestacionalitzar el turisme a casa nostra i oferir un ventall d’activitats adreçades sobretot als visitants interiors, és a dir, els de les mateixes comarques i de la resta del país.

La programació ha estat dividida en àrees i una de les més atractives és la que s’adreça a un públic familiar. Una de les novetats en aquest àmbit és el burricatching empordanès, que consisteix en un cap de setmana actiu en família al Baix Empordà. L’activitat es realitza amb bicicleta elèctrica i la idea és descobrir el territori empordanès i el patrimoni cultural –iber, romà i feudal– que s’hi troba. Es tracta d’un recorregut assequible (18km aprox.) amb un guia local, en que, a part de gaudir del paisatge, que es caracteritza per l’entorn rural i l’arquitectura medieval, els participants coneixeran de manera pràctica oficis tradicionals com el de la ceràmica artesanal o l’elaboració de recuits i formatges, a més de tastar la gastronomia local del petit  productor. Durant el recorregut es cercaran petites pistes amagades al camí per completar un mapa amb premi sorpresa i tot plegat finalitzarà amb un dinar a l’empordanesa. L’endemà està previst dirigir-se a la Bisbal d’Empordà, on es visitarà el Terracota Museu, el casc antic, el call jueu i el castell-palau de la Bisbal.

Hi ha un gran nombre d’activitats previstes per fer-les en família: un concurs d’Instagram, l’InstaSomCultura, visites a museus com el del Joguet, del Cinema o el d’Arqueologia i a monuments i nuclis històrics però amb un component lúdic, tallers diversos o descomptes remarcables en les entrades de l’espectacle visual Golem, de Temporada Alta. Hi ha activitats per triar i remenar i a uns preus més que moderats, així que ja no teniu excusa per quedar-vos a casa els caps de setmana de novembre.

Tota la informació la trobareu al web del festival Som Cultura. Animeu-vos a participar-hi!