Fer turisme des de casa i amb detall, amb vistes 360º i apps informàtiques

En el post anterior us proposàvem visites virtuals a diversos museus de les comarques gironines i us mostraven els recursos que posen a l’abast del seu públic a través de la xarxa. En aquest post us proposem fer turisme, des de casa, i desplaçar-vos virtualment a diversos punts de les comarques per visitar amb detall diversos monuments o llocs d’interès o singulars. Com ara la central hidroelèctrica i la presa de Susqueda (a la imatge de capçalera, la sala de columnes), que podeu conèixer per dins amb vistes de 360º descobrint el que s’amaga sota tones i tones de formigó, la sala de control, la sala de turbines, l’alternador…

Pantalla inicial de la visita al Refugi Antiaeri.

Una altra visita virtual 360º recomanable és la del Refugi Antiaeri del Jardí de la Infància Girona, que inclou un document audiovisual de testimonis de primera mà de persones que van viure i patir els bombardejos de l’aviació franquista. Sense moure’s de Girona, també us proposem que visiteu de manera virtual la Nau de la catedral de Girona i us enfileu fins el campanar de la mateixa Catedral, una visita que, per motius de seguretat, està vetada físicament al públic, però que amb aquest recurs podreu explorar sense presses.

Ens traslladem ara a les esglésies de la Vall de Camprodon. Les podeu visitar totes, gràcies a la tecnologia 360º i, a més d’això, podreu conèixer part dels tresors patrimonials que s’hi custodien. Teniu a la vostra disposició visites virtuals a l’Església de Santa Maria i el Monestir de Sant Pere de Camprodon, a l’Església de Sant Esteve de Llanars, a l’Església de Santa Cecília de Molló, a l’antiga església de Sant Pau de Segúries, a l’Església de Sant Miquel, de Setcases i a l’Església de Sant Martí, de Vilallonga de Ter.

Inici de la visita virtual a la nau de la Catedral de Girona.

Continuem amb la tecnologia 360º que ens permet fer visites virtuals realment sorprenents. A través del web Lloret 360º es poden fer passejos per tots els punts d’interès de Lloret: platges, equipaments culturals, camins de ronda, etc. També ofereix la possibilitat de fer una visita aèria a molts punts de la localitat i visites a l’interior d’un seguit d’espais culturals.

Inici de la visita 360º a Lloret de Mar.

Afegim a aquest catàleg de recursos tres apps informàtiques. La primera és l’App Visit Peralada (Android) i la segona Rutes per descobrir Peralada (Android) / (iOS). Són aplicacions amb continguts sobre la vila, el seu entorn i el museu del poble, en les quals els usuaris descobriran els atractius d’aquesta preciosa població. La tercera app que us recomanem és l’anomenada Garrotxa Cultour, també disponible en versions IOS i Android en el web de Turisme Garrotxa. Esperem que en gaudiu a fons.