El Festival Còmic de Figueres la farà grossa pel 10è aniversari

A Figueres ja fa 10 anys que un parell d’il·luminats -Titín Custey i Xavier Valentí “Pi”- van engegar un festival còmic que ja és una de les cites d’arts escèniques més esperades de l’any a les comarques gironines. Aquest parell, que han superat qualsevol obstacle que se’ls posés per davant, especialment la migradesa pressupostària, explicaven fa 10 anys que “a l’Empordà hi brota l’humor des de temps immemorials. Aquest festival no és res més que una mostra més de la capacitat natural d’aquesta terra per a prendre’s la vida amb bon humor”. Dit i fet, ja que pel que s’ha desvetllat fins ara del cartell de l’edició d’enguany, la del 10è aniversari, que es celebrarà del 13 al 16 d’abril, sembla que la faran grossa.

20160711105502

D’entrada ja han anunciat que el mestre de cerimònies de la gala inaugural serà el clown Guillem Albà, el mateix que ha triomfat amb Marabunta arreu del país, que va presentar amb èxit la gala Catalunya Aixeca el Teló i que és considerat un dels millors pallassos del panorama actual. Un dels espectacles de més interès d’aquest any, dels més recomanables, serà el que presentaran els australians The Umbilical Brothers, nou anys després. Figuraven al cartell de la segona edició del festival -de fet la van obrir-, al Molí de l’Anguila, i van ser una veritable descoberta, fent una exhibició abassegadora de recursos expressius, gestuals i sonors.

Als The Umbilical Brothers se’ls afegeix al cartell la companyia de Dimitri Bogatirev amb l’espectacle Aga-Boom, també en la segona visita que fan al Festival Còmic -hi van ser en l’edició del 2011- que, pel que sembla, ha decidit muntar un cartell amb els highlights d’aquests 10 anys de la mostra, però amb totes les millores que s’han anat introduint en la seva trajectòria. Per tant, atents a les properes notícies, no fos cas que ens tornessin a portar la Gardi Hutter, El Espejo Negro i alguna de les seves gamberrades escèniques com Es-puto Cabaret o El circo de las moscas o Tortell Poltrona. En tot cas ja han confirmat també la presència de Marc Martínez -l’assassí de Nit i dia, de TV3- amb el seu espectacle, Malmartínez, humor i hòsties; la d’un altre dels millors clowns del país, en Marcel Tomàs (Cascai Teatre) que hi estrenarà el seu nou espectacle, Tramsi la de Leandre, un altre meravellós clown. Les entrades per The Umbilical Brothers, Marc Martínez, la Gala Inaugural i Aga-Boom ja són a la venda. Stay tuned!