Festival de Música de Cadaqués, vetllades inigualables

Una vetllada a Sa Conca (Cadaqués) té quelcom de màgic, d’especial. Es tracta d’un paratge preciós que, durant les primeres nits del mes d’agost, sobre petites feixes a tocar de la cala, acull l’escenari del Festival Internacional de Música de Cadaqués, que enguany arriba a la 48a edició, i que es caracteritza de fa uns anys per la coberta geodèsica del seu escenari, que embelleix encara més el paisatge.

La programació de l’edició d’enguany, que es celebra des d’aquest mateix cap de setmana i fins el 13 d’agost, conté veritables perles, però és una evidència que el jazz s’imposa, sempre dolçament, com correspon al gènere. Atenció al concert d’Avishai Cohen, baixista israelia, compositor i intèrpret, amb influències clau com són les de Jaco Pastorius i, posteriorment, de Chick Corea, del grup del qual en va formar part durant uns anys. També és molt recomanable el concert que oferirà la saxofonista britànica YolanDa Brown, un prodigi d’intèrpret amb una vitalista barreja de reggae, jazz i soul. Serà complicat mantenir-se assegut a la cadira i, molt possiblement, tothom acabarà ballant.

Macaco, Àlex Serra i els Catarres completen el cartell a l’escenari de Sa Conca. Però el festival s’escampa per altres llocs del municipi, ja que hi ha programat fins a una desena més de concerts, la gran majoria gratuïts, en escenaris com la Plaça de l’1 d’Octubre, l’església de Santa Maria, el Portitxó o Port Lligat. És el cas del concert que oferiran el magnífic pianista Manel Camp i la cantant Gemma Abrié a la Plaça de l’1 d’octubre, davant de l’Art i Joia (4 d’agost, 19.30h). O d’una altra actuació imperdible al mateix lloc, com és la de la baixista i cantant Magalí Datzira, una jove amb gran talent i veu dolça i cremosa formada a la Sant Andreu Jazz Band, en mans d’una eminència de la formació musical que és Joan Chamorro, fins que l’alumna ha aixecat el vol (6 d’agost, 20h).

El pop, el rap, la música clàssica, la canço d’autor i fins i tot un singular concert d’orgue barroc i electrònica també tenen cabuda al festival de Cadaqués amb les actuacions de Dàcil, The Beatbox Collective, el duet format per Mireia Farrés i Mercè Hervada, el Quartet Leipzig, Txell Neddermann i Pau Alabajos. Per estudiar a fons la programació, obtenir més informació i comprar les vostres entrades, si s’escau, ho podeu fer en aquest enllaç.