El Festival {Interludi} celebra 50 anys de festivals a Calonge

Els Festivals de Música de Calonge celebren cinc dècades d’existència amb una nova edició de l’{Interludi}, la setena, que tindrà lloc del 22 de juliol al 12 d’agost. Enguany l'{Interludi} estarà dividit en 4 nits temàtiques: Nit Clàssica, Nit de Jazz, Nit de Sardana i Nit de Pop, de manera que es faci un reconeixement als diferents estils de música que han conformat els festivals al llarg dels darrers 50 anys.

L’escenari del pati d’armes del castell acollirà aquestes quatre nits temàtiques que encetarà el dia 22 de juliol la música clàssica, eix de la programació de les primeres edicions dels festivals musicals, amb l’actuació de l’Orquestra Camera Musicae i la pianista Alba Ventura que, sota la direcció del mestre Antoni Ros-Marbà, interpretaran W.A. Mozart: Concert per a piano i orquestra núm.9, Jeunehomme, i la Simfonia núm. 41, Jupiter. Seguirà la Nit de Jazz (6 d’agost) amb l’actuació de Jordi Rossy i Mike Kanan Quartet, que ja havia actuat a Calonge en una edició anterior de l'{Interludi}.

La Nit de la Sardana (11 d’agost) és un reconeixement als músics i compositors locals d’aquest gènere, amb l’actuació d’una de les formacions que ha estat més vegades present en els festivals de música de Calonge: la Principal de la Bisbal, que oferirà un repertori únic per a l’ocasió. Clourà l'{Interludi} la Nit Pop (12 d’agost), un gènere que ha tingut força presència en les darreres edicions del festival, amb un cartell molt potent format dues bandes referents de l’àmbit de la música moderna catalana i una artista revelació. Aquesta darrera és Pavvla, que estarà acompanyada aquella nit per El Petit de Cal Eril i la seva barreja de cançó tradicional i folk-rock i per una de les bandes més consolidades del nostre país, Mishima, que ha publicat nou disc aquest any.

Aquesta és una edició especial de l'{Interludi}, és per això que la il·lustració del cartell del festival ha anat a càrrec de la popular artista valenciana Paula Bonet. A més, però, també s’han organitzat diferents activitats a l’entorn de la celebració del 50è aniversari dels festivals, com ara la publicació d’un llibre que fa un recorregut per les diferents edicions; una exposició de tots els cartells que han il·lustrat els festivals durant aquestes cinc dècades i una escultura homenatge a Pau Casals -músic universal estretament vinculat a l’origen del festival- que a partir d’enguany formarà part del patrimoni cultural calongí.