El Festival Internacional de Circ Elefant d’Or arriba a Girona

Girona atraurà a partir d’ara -encara més- les mirades del món del circ a Europa i part del món, degut a l’arribada a la ciutat, després de sis anys amb seu a Figueres, del Festival Internacional Elefant d’Or, que promou la Circus Arts Foundation comandada per l’empresari Genís Matabosch. La setena edició del festival es celebrarà a Girona, al Camp de Mart de la Devesa, del 22 al 26 de febrer i promet ser molt especial, no només pel canvi de seu, que també, sinó per la seva programació artística que compta amb la complicitat d’alguns dels millors circs estatals del món com ara de Rússia, Bielorússia, Vietnam, Xina i Corea del Nord.

La primera presentació de l’esdeveniment -se’n faran diverses- va servir per avançar part de la programació. Matabosch va anunciar que, fins ara, està confirmada la participació de 14 atraccions: Dmitry Dubinin (Malabars/Rússia), Susana Reyes (Equilibris/Xile), Troupe Shatirov (Escales aèries/Rússia), Zephyr (Contorsió/Finlàndia), Our Story (Màstil xinès/Moldàvia), Alyona Tsvetkova (Cintes aèries/Rússia), National Circus of Pyongyang (Funàmbuls/DPRK), National Circus of Pyongyang (Balança amb barra fixa/DPRK), De Tru (Equilibris al trapezi/Vietnam), Wuqiao School of Acrobatic Art (Icaris amb meteores/Xina), Wuqiao School of Acrobatic Art (Equilibris/Xina), Jack Dawson (Teles aèries/Austràlia), V. Rybchonok & M. Vinograd (Teles aèries/Bielorrússia) i Anatoly Okulov (Pallasso/Rússia). A aquestes 14 atraccions se n’hi han d’afegir 10 més, a més del Royal Ballet Circus Rus.

Són en total fins a 88 artistes de 14 països diferents, la gran majoria fora de la Unió Europea, per a una edició que commemorarà el 250 aniversari del naixement del circ. Segons Matabosch, aquest és “un dels cinc majors esdeveniments d’aquest tipus al món”, a més de ser un aparador per als artistes participants. La mecànica de celebració del festival serà la mateixa dels darrers anys, amb dos espectacles a tall de semifinals, el blau i el vermell, en què competiran les diverses atraccions. Els números finalistes es podran tornar a veure a l’espectacle or, que acollirà les atraccions seleccionades per un jurat internacional de gran prestigi.

Fotos: Bertrand Guay / Katrine Bilan