Fitag, el festival de teatre amateur de Girona

El Fitag (Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona), que comença el dia 28 d´agost i acaba l’1 de setembre, omple la ciutat de teatre, un mes abans de la cita teatral de referència del sud d’Europa, el Temporada Alta. En aquesta edició del Fitag, en què el país convidat és Cuba,  s’hi aplegaran fins a 32 companyies procedents de l’Argentina, Bèlgica, Brasil, Cuba, Itàlia, França, Marroc, Mèxic, Xile, Espanya i Catalunya.

El festival va tenir un preludi, l’estrena a Figueres el dia 26 de la peça Exercices sur la libertéun projecte teatral produït pel Fitag en col·laboració amb artistes marroquins i catalans sota la direcció del marroquí Ismail Elfallahi. La inauguració oficial del festival es farà el dia 28 (19h), al Teatre Municipal de Girona. El cor gironí Preludi i la companyia cassanenca Cràdula Teatre presenten Europa, un musical en català i anglès que esdevé una reflexió sobre Europa com a terra promesa de salvació, benestar i educació, sobre els homes i dones que arrisquen la seva vida creuant la Mediterrània per arribar-hi i sobre l’actitud de la nostra societat al respecte.

Participen en total unes 280 persones en aquesta nova edició del Fitag, que ha programat fins a 34 espectacles a Girona i 10 espectacles més en municipis de la demarcació com Figueres, Sant Jordi Desvalls, Vidreres, Palamós, Sant Gregori, Sant Pere Pescador, Campdevànol, Llançà, Maçanet de la Selva i Lloret de Mar. Teatre musical, comèdia, tragicomèdia, drama, narració oral, teatre de l’absurd, monòleg, dansa, clown… el ventall de gèneres és ampli. Més de la meitat d’espectacles són de pagament (5 euros) i la resta, gratuïts. Podeu trobar més informació i fer reserves o comprar entrades en aquest enllaç.