Gaudeix de la petjada de la història als espais medievals de l’Empordà

Si sou aimants de l’Empordà o desitgeu conèixer-lo, aquesta és la vostra proposta. Els consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà, amb el suport de l’associació Empordà Turisme i la Comissió Turística del Baix Empordà, així com de diversos ajuntaments amb passat medieval, han tornat a programar per sisena temporada consecutiva una quarantena llarga de propostes de visites guiades als espais medievals de les dues comarques, que s’ofereixen al llarg dels mesos d’estiu i fins ben entrada la tardor.

Empordà Turisme ha editat un fulletó desplegable amb tots els detalls que fan referència a cada visita, des de la temàtica, passant per l’hora, la durada i el preu, que va de la gratuïtat fins als 5 euros. Són visites aptes per a tots els públics, malgrat que l’accessibilitat s’ha de consultar quan es faci la reserva. Els preus són populars per tal de posar la cultura a l’abast de tothom i per afavorir les repeticions. Cada ajuntament es fa càrrec de la reserva i del guiatge de la visita i, tal i com va passar l’any passat, s’ha encoratjat els ajuntaments per tal que fessin coincidir aquest acte amb la festa major, una fira o qualsevol altre acte que els pogués ajudar a tenir prou visitants per realitzar la descoberta.

Les visites permeten descobrir elements poc coneguts, que es faran molt més entenedors i interessants si estan acompanyats d’una explicació, és per això que s’aconsella que les visites siguin dirigides per guies que poden ser professionals o persones vinculades al municipi. L’any passat, entre el 2 de juny i el 24 de novembre es van organitzar 55 visites que varen interessar a 1.186 persones.

El calendari ofereix un total de 45 visites guiades  -26 a l’Alt Empordà i 19 al Baix Empordà- amb l’objectiu que els turistes i el públic en general tinguin la possibilitat de conèixer la zona, incloent aquells entorns que sovint no disposen de visites guiades convencionals o que tenen un accés complicat. En l’organització de les visites hi han participat els ajuntaments de l’Escala, Sant Llorenç de la Muga, Bellcaire, Palau Sator, La Tallada, Bàscara , Cruïlles, Agullana, Corçà, Albanyà, Port de la Selva, Palafrugell (Llafranc), Vilabertran, Maçanet de Cabrenys, Sant Feliu de Guíxols, Pedret i Marzà, Llers, la Bisbal, Castelló d’Empúries, Santa Cristina d’Aro, Portbou, Vilafant, Rabós, Fortià, Lladó, Cadaqués, Navata, Pals, Roses, Llançà, Peralada, la Jonquera, Ultramort, Castell-Platja d’Aro, Palau de Santa Eulàlia, Garrigàs, la Pera i Palamós.

Per reservar, cal trucar al telèfon o bé enviar un correu electrònic a l’espai que organitza la visita. Per dubtes o més informació, podeu contactar a: turisme@altemporda.cat (972 514 431) o turisme@baixemporda.cat (972 642 310). També podeu trobar agenda d’activitats a empordaturisme.com i visitemporda.com.