A Girona, 6 museus per Nadal

Les vacances de Nadal són uns dies magnífics per passar amb la família, però també plantegen alguns reptes, com ara cercar activitats entretingudes i profitoses per a la mainada. La xarxa Gironamuseus us ho posa una mica més fàcil i el dia 27 de desembre inicia la campanya 6 museus x Nadal 2017, que consisteix en la programació de tallers infantils que permeten conèixer aspectes divertits i originals d’aquests equipaments, de les nostres tradicions i patrimoni. Els tallers, que es celebraran els dies 27, 28, i de desembre de 2017 i 2, 3 i 4 de gener de 2018, es faran de 2/4 d’11 del matí a les 12 del migdia.

El Museu d’Història dels Jueus mostrarà als infants inscrits, que també hi participaran, l’elaboració de sufganiot, bunyols típics de la festa jueva de Hannukà (28/12 i 4/1). El Museu del Cinema ha programat un taller de llum negra, en el qual, a partir d’una cançó i amb molta imaginació, els participants dibuixaran un somni fluorescent (28/12 i 4/1). Per la seva banda, a la Casa Masó es farà el taller titulat Un flamenc al plat (29/12 i 2/1), en què els participants faran d’arqueòlegs i pintaran un plat com el que es va trobar a les excavacions dels Banys Àrabs l’any 1993, en què el motiu és un flamenc. El Museu d’Arqueologia de Catalunya de Girona i el Museu d’Història de Girona -27/12 i 3/1 en tots dos casos- han programat tallers en què els participants construiran el seu propi fanalet, però a és, en el cas del primer també hi haurà una sessió de contes de Nadal musicats i, en el cas del segon, a més de fer un fanalet inspirat en la imatgeria festiva del museu, els participants coneixeran la tradició de les llufes i en faran una amb ombres xineses.

Finalment, el taller programat pel Museu d’Art de Girona consisteix en l’elaboració del cotilló (antifaços, serpentines, bossetes pel raïm de la sort…) per celebrar l’arribada del nou any i també la confecció d’una corona per guarnir el tortell de Reis. Aquestes activitats són adequades per a infants d’entre 3 i 12 anys i les places són limitades. Podeu formalitzar les vostres inscripcions aquí.