“Girona, Temps de Flors”, de música a cappella, de visitants i de vida a pleret

L’any passat no es va poder celebrar el que possiblement és l’esdeveniment que atorga més projecció internacional a la ciutat de Girona en l’àmbit turístic, la mostra Girona, Temps de Flors. La COVID-19 no ho va permetre. Enguany es recupera la celebració de la mostra del 8 al 16 de maig. Girona, Temps de Flors es celebrarà, però amb una postil·la que ens recorda que la pandèmia encara no permet una celebració plena i sense temors: A cel obert. Què vol dir això? Doncs que el recorregut no inclourà muntatges ni visites a cap recinte tancat i serà íntegrament a l’aire lliure. Amb la mostra també es recupera la celebració del festival Girona A Cappella, que compta amb un programa amb formacions sobretot del país i només una d’estrangera, els cap de cartell, els Straight No Chaser.

En total el públic podrà visitar fins a noranta muntatges florals que es troben repartits en vuitanta-tres espais de nou barris de la ciutat: Barri Vell, Sant Daniel, el Carme, Fontajau, el Mercadal, l’Eixample, la Devesa, Sant Narcís i Santa Eugènia. L’organització ha assenyalat en la presentació que es mantenen la majoria d’espais exteriors d’altres edicions i que se n’han afegit de nous, aprofitant zones verdes de la ciutat i diversos eixos comercials. El fet que s’hagi optat per espais exteriors també ha provocat un cert creixement pel que fa a l’extensió de la mostra als barris.

Girona Temps de Flors. Foto: Alex Tremps / Arxiu Imatges PTCBG.

Els muntatges, però, continuen concentrant-se al Barri Vell, de manera que per tal d’espaiar l’afluència de visitants i evitar aglomeracions, l’Ajuntament de Girona proposa als visitants quatre itineraris diferents que es poden fer de 9 del matí a 9 de la nit, a peu o amb bicicleta. Per ordre, la primera ruta proposada inclou els espais expositius del Mercadal, el Barri Vell i Sant Daniel; el segon itinerari transcorre per Fontajau i la Devesa; el tercer aplega els espais dels barris de Santa Eugènia i Sant Narcís, mentre que el quart inclou els espais de l’Eixample i el Carme.

Aforament limitat al Barri Vell i visites guiades

En concret, al Barri Vell s’hi habilitaran quatre entrades i sortides diferents, que tindran controls d’accés per evitar les aglomeracions. La cabuda limitada a la zona serà de 10.000 visitants i els punts d’entrada s’establiran al carrer de Sant Feliu, a la pujada del Rei Martí, a la plaça dels Jurats i al passeig Arqueològic, mentre que els quatre punts de sortida estaran situats al carrer de Sant Feliu, al carrer de la Força, a la plaça de sant Domènec i al mateix passeig Arqueològic. Algunes vies, com ara el carrer de la Força, seran de sentit únic. Podeu consultar les afectacions circulatòries en aquest enllaç.

Girona Temps de Flors. Foto: Jordi S. Carrera / Arxiu Imatges PTCBG.

El col·lectiu de guies Girona Guide Services (GIGS), amb motiu de la celebració de la mostra floral ha ideat tours guiats presencials i diaris pel Barri Vell i en dues franges horàries diferents (matí a les 11h i tarda a 2/4 de 5) en les mateixes dates en que es celebrarà la mostra, mentre que també ofereixen rutes nocturnes els dissabtes dies 8 i 15, a partir de les 8 del vespre. Aquests tours guiats costen 10€ per persona i el grup és d’un màxim de 12 persones. La mateixa empresa, també ofereix visites guiades virtuals en català, espanyol i francès, d’una durada d’1 hora. Per a més informació i per fer les vostres reserves cliqueu en aquest enllaç.

Els nord-americans Straight No Chaser actuaran a l’Auditori de Girona.

El cartell del Girona A Cappella s’ha ressentit per les limitacions imposades per la COVID-19, però tot i això inclou formacions d’un gran prestigi. La Mercè, l’Auditori de Girona, els Jardins de la Devesa, la seu de la Generalitat a Girona, la Marfà, la Casa de Cultura i l’església de Sant Lluc seran els escenaris on hi actuaran Les Fourchettes, les Gema 4, els Barcelona Gospel Messengers, la Coral Xàntica, el Cor Mentha, el grup Catalinka, la formació Zinc, el grup Muom, els Hanfri’s Quartet, el Cor Maragall, l’Ol’Green + Black Music Choir i els Straight No Chaser. Per a més informació o reserva d’entrades, cliqueu aquest enllaç.

Foto destacada: Girona, Temps de Flors. Núria Fosas / Arxiu Imatges PTCBG.